9 il için "sarı" uyarı verildi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'un yanı sıra 8 ilde kuvvetli sağanak beklendiğini duyurdu. İstanbul Valiliği, vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları için çağrıda bulundu. 

YAŞAM 30.10.2020, 09:22 30.10.2020, 17:37
9 il için "sarı" uyarı verildi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden sarı kodlu uyarı geldi.

Yapılan uyarıda, Türkiye'nin batı bölgelerinde kuvvetli sağanağın beklendiği ifade edildi. 

Kuvvetli sağanak beklenen yerler şu şekilde sıralandı:

İstanbul,

Yalova,

Sakarya,

Bursa, 

Kocaeli,

Bilecik,

Zonguldak, 

Düzce,

Bartın. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıya göre; kuvvetli sağanağın bugün saat 11.00'da başlayacağı ve saat 00.00'a kadar devam edeceği tahmin ediliyor. Bu nedenle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı hem Meteoroloji Genel Müdürlüğünden hem de Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından peş peşe uyarılar geldi. 

Konuya ilişkin Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 30 Ekim Cuma günü Türkiye'nin kuzeybatısında etkili olması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanağın öğleden sonra İstanbul, Yalova, Sakarya, Bursa, Kocaeli ve Bilecik'in yanı sıra Zonguldak, Düzce ve Bartın'da kuvvetli olacağının öngörüldüğü bildirildi.

Öte yandan, sağanak ve gök gürültülü sağanağın İstanbul'un Anadolu Yakası'nın kuzeyi, Sakarya'nın Ferizli ve Kaynarca ilçeleri ile Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde çok kuvvetli olacağının tahmin edildiği kaydedildi. Bu nedenle vatandaşların ulaşımda sıkıntı, yıldırım ve su baskını gibi durumlara karşı önlem almaları gerektiği ifade edildi. 

İstanbul Valiliği de uyardı

İstanbul Valiliğinin Twitter hesabından yapılan paylaşımda vatandaşlara uyarıda bulunuldu. 

Söz konusu paylaşımda, bugün İstanbul'da sağanak ve gök gürültülü sağanağın beklendiği, söz konusu sağanağın kuvvetli olacağı öngörüldüğünden vatandaşların tedbir almaları gerektiği bildirildi. 

AFAD'dan açıklama geldi 

Konuya ilişkin Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, İstanbul, Bilecik, Sakarya, Kocaeli, Yalova, Bursa, Bartın, Zonguldak ve Düzce kıyılarında kuvvetli sağanağın beklendiği aktarıldı. Bu nedenle yıldırım, su baskını ve ani sel gibi durumlara karşı dikkatli olunması gerektiği kaydedildi.  

Yorumlar (0)