9 bayramdır kayıp oğlunun yolunu gözlüyor!

Konya'da 4 sene önce evlerinin önünde oynarken kaybolan 6 yaşındaki Yasin Şahin'in izine hala rastlanmadı. Küçük çocuğun ailesi, bir bayramı daha hüzünlü geçiriyor.

YAŞAM 24.05.2020, 12:01
9 bayramdır kayıp oğlunun yolunu gözlüyor!

Konya'nın Akören ilçesine bağlı Belkuyu Mahallesi'nde ikamet eden 5 çocuklu Ümmü-Yavuz Şahin çiftinin 6 yaşındaki oğulları Yasin, 4 Nisan 2016 tarihinde, evlerinin önünde oyun oynarken kayboldu.

Küçük çocuğun bulunması amacıyla aynı gün jandarma ve AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) ekipleri arama başlattı. Söz konusu arama çalışmalarında, evin çevresi ile foseptikler, su kuyuları, mağaralar ve sarnıçlar arandı. Ağaç ve çalılık diplerine bakıldı. 

Askeri helikopter ile AFAD'ın (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) insansız hava aracı (İHA) da kullanılan çalışmalar dâhilinde, Çarşamba Çayı ile aktığı Apa Gölü girişinde, Mersin'den gelen dalgıç polisler tarafından sonar cihazlarıyla tarama gerçekleştirildi. 

80 kilometrelik alanda gerçekleştirilen tüm aramalara rağmen küçük çocuğun izine rastlanmayınca, çalışmalara 24'üncü gününde son verildi. İçişleri Bakanlığı tarafından Ankara'dan gönderilen, polis ve askerlerden meydana gelen özel ekip, Yasin için tekrar arama çalışması başlattı. Yapılan çalışmalar neticesinde özel ekip de kayıp Yasin'i bulmayı başaramadı.

"Bayram yaklaştığında insafa gelirler diye bekliyorum"

Anne Ümmü Şahin, çocuğu olmadan 9 bayram geçirdiklerini, ona çok benzemesi nedeniyle 5 yaşındaki oğlu Yusuf'a sarılarak hasret giderdiklerini ifade etti. 

Anne Şahin, "Dokuz bayramdır Yasin yok. En kötüsü her bayram yaklaştığında insafa gelirler de Yasin’imi bırakırlar mı diye bekliyorum. Görenlerden, duyanlardan Allah rızası için kendi evlatlarının yerine koysunlar, bize yardım etsinler. Yalvarıyorum. Her zaman içimde bir umut var. İçimdeki umut bitmez.'' ifadelerini kullandı. 

"Kokusunu içime çekmeyi çok özledim"

Umudunu hiç yitirmeyeceğini kaydeden Anne Şahin, ''Umudumu hiç yitirmeyeceğim. Can bedenden çıkıncaya kadar oğlumu bekleyeceğim. Oğlumu aramayı da sürdüreceğim. Kim ne söylerse söylesin, o benim canımdan bir can. Ne yapsak olmuyor. Yasin'in tekrar aranmasını istiyorum. Arama faaliyetleri yeniden yapılsın. Bayramlar benim için çok kötü geçiyor. Kardeşleri ağlıyor. Her gün Yasin'in ya fotoğrafları ya da kıyafetleri ellerinde oluyor. Bir anne olarak kucağıma oturtup da kokusunu içime çekmeyi çok özledim. Bana anne diye seslenmesini çok özledim." dedi.

Yorumlar (0)