85 cm uzunluğunda! Evinin çatısında buldu

Rize Çamlıhemşinde bir ev sahibi çatısında 85 cm uzunluğunda dev bir yaban arısı yuvası buldu.

YAŞAM 01.12.2020, 14:30 02.12.2020, 17:24
85 cm uzunluğunda! Evinin çatısında buldu

Rize Çamlıhemşin Dikkaya Köyü'nde Adem Kurkut, evinin çatışında 85 cm uzunluğuna sahip dev bir yaban arısı yuvası keşfetti.

Yaklaşık 1 metre boyunda

Muhtar Kurkut'un evinin çatısındaki 85 cm büyüklüğe sahip yaban arısı yuvası görenleri şaşkına çevirirken, muhtarın evinin çatı aralığında bulunan ahşabın altına arıların yapmış olduğu yuva da mahallelilerin ilgi odağı oldu. Ev sahibi Kurkut, yuvaya çatısının aralığında rastgele denk geldiğini paylaştı.

Eve giren arıları görünce çatıda buldu

Kurkut, "Öncesinde evime giren dev yaban arılarını gördüm. Yuvalarının olabileceğini düşündüm ve çatı katına gidince bunu şans eseri buldum. İlk başta yuayı gördüğümde ne olduğunu anlamadım. Yapı itibarıyla çok değişik çünkü. Ardından yapmış olduğum araştırmalar neticesinde bunun dev bir yabani arı yuvası olduğunu gördüm." dedi.

Müze veya devlet kurumlarına vermek istiyor

Kurkut, bu tür dev yaban arılarına ilişkin müze olduğunu öğrendiğini söyleyerek bulduğu bu yuvanın özelliğini kaybetmeden bir müzede sergilenmesi amacıyla verebileceğini veyahut bir devlet kurumuna kendisinin de teslim edebileceği bilgisini verdi.

Yorumlar (0)