84 yıldır aynı şirkette çalışan adam Rekorlar Kitabı’na girdi

Brezilya’da 100 yaşındaki bir vatandaş 84 yıl boyunca aynı şirkette çalışarak bu anlamda bir dünya rekoru kırdı. Walter Orthmann adındaki adam iş hayatı ve uzun yaşamaya ilişkin tavsiyelerde bulundu.

YAŞAM 22.04.2022, 17:34
84 yıldır aynı şirkette çalışan adam Rekorlar Kitabı’na girdi

Brezilya’nın güneyinde yer alan Brusque kentinde yaşayan ve 100 yaşında olan Walter Orthmann 84 yıl boyunca aynı şirkette çalışarak bir dünya rekoruna imza attı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Orthmann şu ifadelere yer verdi:

Abur cuburdan uzak durun ve sevdiğiniz işi yapın. Çalışmayı çok sevmelisiniz. Ben bu motivasyon ile işe başladım. Sırf çalıştığınızı söylemek için herhangi bir iş yapamazsınız. Buna katlanamazsınız da.

Uzun yaşamak hakkında da tavsiyeler verdi

100 yaşındaki Orthmann işe kumaş üreten bir fabrikada başladı. Kısa süre sonra yönetime geçen Orthmann daha sonra satış müdürü oldu. Uzun yaşamanın sırrı hakkında da açıklamalarda bulunan Orthmann şu sözlere yer verdi:

Şeker ve tuzdan gerçekten kaçınıyorum. Bağırsaklarıma zarar veren gazlı içecekleri içmemeye çalışıyorum. Sadece bana iyi gelen şeyleri tüketiyorum. Bu alışkanlık vücudunuzun sonsuza kadar iyi kalmasını sağlıyor.

Yorumlar (0)