80 yaşında 'Süper Dede' beşinci üniversitesini bitirdi

Öğrenme azmiyle birlikte çevresindekilerin dikkatini çeken 'Süper Dede' lakaplı Mehmet Deniz, beşinci üniversite diplomasını da eline aldı.

YAŞAM 20.08.2020, 00:50
80 yaşında 'Süper Dede' beşinci üniversitesini bitirdi

İzmir Karşıyaka'da yaşayan Mehmet Deniz'in eğitim hayatı herkesin dikkatini çekiyor.

80 senelik ömrüne yüzlerce kurs, sertifika programının yanında açık öğretim fakültesinde 5 farklı bölümde eğitim alıp diplomaya kavuşma başarısına ulaştı Mehmet Deniz.

Çevresi 'Süper Dede' diyor

Yarım bırakmış olduğu lise eğitimini, astsubaylıktan emekli olmasının ardından bitiren Deniz, ilk üniversite eğitimine 61 yaşında açıköğretim fakültesi 'büro yönetimi'nde başladı.

Öğrenme azmiyle birlikte çevresinde ''Süper Dede'' adıyla bilinen 2 torun ve 2 çocuk sahibi Deniz, üniversite eğitimini sürdürme kararı aldı.

Beşinci diplomasına kavuştu

Açık öğretim fakültesinin sırasıyla işletme, iktisat, Türk Dili ve Edebiyatı bölümlerini bitiren Süper Dede, son olarak 2020 senesinde Adalet Bölümü'nden diplomasını aldı.

Okumayı hiçbir zaman bırakmadı

Mehmet Deniz, pek çok yaşıtı gibi kendisini kahvehane ve eve kapatmadığını ve her zaman daha çok öğrenmek üzerine arzuladığını ifade etti.

Deniz, 'Kendimi en fazla 50 yaşında hissediyorum' dedi.

"Birlikte sınava girdiğim gençler hayret ediyor"

Gençliğinde Almanca ve Rusça tercümanlık yapıp, Rock müzik dinleyerek dolu dolu günlerini geçirdiğini ifade eden Deniz, birlikte sınava girdiği gençlerin eğitimine hayret ettiklerini paylaştı.

Gelecek yıl Afet Yönetimi okumak istiyor

Bundan sonraki yaşamına gönüllü çalışmaların yön vereceğini kaydeden Deniz, "Gelecek seneden itibaren Acil Durum ve Afet Yönetimi okuyacağını söyledi.

Yorumlar (0)