8 sene önce Ankara’da çalınan aracın bulunduğu yer şoke etti

Ankara’da 8 sene önce çalındığı ifade edilen bir araç, içinde 7 bin 500 paket kaçak sigara ve 9 mülteciyle Suriye-İran sınırında bulundu. Araç bulunduğunda ekiplerce, sahte bir askeri plakanın takıldığı da tespit edildi.

YAŞAM 08.10.2021, 23:49
8 sene önce Ankara’da çalınan aracın bulunduğu yer şoke etti

2013 yılında Ankara’da çalındığı ifade edilen bir araç, içinde 9 mülteci ve toplam 7 bin 500 paket kaçak sigarayla Suriye-Türkiye sınırında jandarmanın yaptığı başarılı operasyon neticesinde yakalandı. Jandarma ekiplerince bulunan çalıntı araca, sahte bir askeri plaka takıldığı belirlendi.

Araç sazlık su kanalına düştü

Elde edilen bilgilere göre ekipler, sınır hat yolunda sahte askeri plaka takılan bir aracın tespit edilmesinin ardından harekete geçti. Araçta sigara bulunduğu ve sazlık su kanalına düştüğüne ilişkin verilen ihbar Kilis İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince olay yerine gidilerek incelendi. Jandarmanın yaptığı araştırma neticesinde aracın Suriye tarafına gelip hudut hat yoluna girdiği ve Öncüpınar Hudut bölük Komutanlığı personelince fark edildiğinde sürücünün direksiyon hakimiyetini yitirerek hat yolu yanındaki su kanalına düştüğü görüldü.

Sahte askeri plakalı araçtan 9 mülteciyle 7 bin 500 paket kaçak sigara yakalandı

Ekiplerin araç ile çevresinde yapmış olduğu kontrollerde 2 çocuk ve 7 yetişkin olmak üzere toplamda 9 Suriye uyruklu göçmen yakalandı. Aracın arka kasasındaysa çeşitli markalarda toplam 7 bin 500 paket kaçak sigara yakalandı. Jandarma ekiplerince araca dair yapılan sorgulama neticesinde aracın 2013 senesinde Ankara’dan çalındığı ve çalıntı kaydının bulunduğu belirlendi. Sahte askeri bir plakanın araca takılmasıysa dikkat çekti.

Cumhuriyet Savcısının talimatıyla olaya ilişkin adli işlem başlatıldı.

Yorumlar (0)