8 aylık bebeğini yastıkla boğup kameraya çekti! 2 kez serbest bırakıldı

Diyarbakır’da meydana gelen olayda 8 aylık bebeğine şiddet uygulayarak yastıkla boğan anne E.K. şikayetlere rağmen ikinci kez serbest bırakıldı. Baba Kaya eşinin psikolojik sorunları olduğunu dile getirirken savcılığın gerekli işlemleri yapması çağrısında bulundu.

YAŞAM 01.04.2022, 14:38
8 aylık bebeğini yastıkla boğup kameraya çekti! 2 kez serbest bırakıldı

Diyarbakır’da gerçekleşen olayda 8 aylık bebeğini yastıkla boğarak öldüren ve o anın görüntülerini cep telefonu ile çekerek eski eşine gönderen E.K. geçtiğimiz pazartesi günü gözaltına alındı. Daha sonrasında serbest bırakılan E.K. eski eşi Mehmet Kaya’ya tehdit mesajları attı. Kaya’nın talebi üzerine tekrar gözaltına alınan E.K. daha sonra tekrar serbest bırakıldı. Eylül adındaki bebek olayın ardından savcılık tarafından babaya verilirken Aile ve Sosyal politikalar Bakanlığı da olaya dair inceleme başlattı. Yaşanan olay hakkında açıklamalarda bulunan Mehmet Kaya, anne E.K.’nin psikolojik durumunun iyi olmadığını belirterek sürekli olarak bebeğe şiddet uyguladığını vurguladı.

Arkadaşı vasıtası ile tanışmış

Eski eşi ile bir arkadaşı vasıtası ile tanıştığını belirten baba Kaya eşini evlendikten sonra çocukları olduktan sonra tanımaya başladığını belirtip şu açıklamalara yer verdi:

Yaklaşık olarak 3 yıl evli kaldık ve bu süreçte sürekli olarak psikolojik sorunları vardı. Bir keresinde intihar girişiminde bulundu. Çocuklarımız doğduktan sonra onlara da şiddet uygulamaya başladı.

Eski eşinin çocuklara sürekli olarak vurup tekme atarak şiddet uyguladığını belirten Kaya şu ifadelere yer verdi:

Yaklaşık olarak 2 – 3 ay çocuğu emziremedi. 3’üncü ayın ardından tehdit mesajlarına başladı. Artık işime gidemez hale geldim.

Çocuğun illa ölmesi mi gerekiyordu?

Video ortaya çıkmadan önce şikayetçi olmaması hakkında da konuşan baba Kaya şu sözlere yer verdi:

Aileler birbirini tanıdığı için daha önce şikayette bulunmamıştım. En son paylaşılan video bizi bitirdi. Artık dayanılmaz bir hale geldiği için ben de savcılığa başvurmak durumunda kaldım. Çocuk çok şükür ki yanımızda yer alıyor. Sevinçli ve oldukça mutlu. Sağlık sorunu da şu an bulunmuyor. Adalet Bakanlığına, Cumhuriyet Başsavcılığına seslenmek istiyorum. İlla çocuğun ölmesi mi gerekiyordu? Ben size bütün belgeleri aktardım. Öyle şiddet dolu bir insan ki kendisini şiddet uygularken video çekti. Videoyu bana attı ama serbest bırakıldı. Serbest bırakılmasının ardından da tehdit mesajlarına devam etti.

Tehdit mesajları ortaya çıktı

Bunun yanı sıra bebeğine şiddet uygulayan ve bu anların görüntüsünü çekerek eşine atan E.K.’nın eşine attığı tehdit mesajları da ortaya çıktı. Anne E.K. attığı mesajlarda şu ifadelere yer verdi:

Ben o bebeği inşaat odasına yatıracağım sen göreceksin. Çocuk şu an benim elimde ve nefes alamıyor. Mutlu olabilirsiniz şu an benim elimde can çekişiyor. Ama ölünceye kadar neler yapacağımı göreceksiniz. Çocuğu adeta ölüme terk ettiniz.

Yorumlar (0)