77 yıllık aracına gözü gibi bakıyor, milyonları kabul etmiyor

Amasya’nın ilçesi Suluova’da hayatını sürdüren Kemal Bektaş’a ait 70 senelik klasik otomobil birçok kişiyi kendisine hayran bırakıyor. Türkiye’de bir benzeri ile denk gelmediğini ifade eden oto tamir ustası Bektaş, BMW marka otomobiline 1,5 milyon liraya kadar teklifler geldiğini ancak satmayı düşünmediğini dile getirdi.

YAŞAM 25.09.2022, 14:11
77 yıllık aracına gözü gibi bakıyor, milyonları kabul etmiyor

Amasya’nın ilçesi olan Suluova’da oto tamir ustalığı yapan Kemal Bektaş, 70 senelik klasik aracını gözünün önünden ayırmıyor. Bebeği gibi baktığı aracına 1,5 milyon lira kadar teklifler geldiğini ancak buna rağmen satmayı hiç düşünmediğini ifade eden Bektaş, aracının daha yüksek fiyatları hak ettiğini düşünüyor.

“Türkiye’de benzeri yok, Almanya’da 30 bin euro”

1952 model otomobilini 41 sene öncesinde 2 bin liraya aldığını, çok karlı, yağmurlu ve güneşli havalarda dışarı çıkarmadığını, yalnızca düğünler sırasında konvoylara öncülük ettiğini söyleyen evli ve 3 çocuk babası Bektaş, “Uzun süre bu aracın benzeri Türkiye’de var mı diye araştırdım. Ancak bulamadım. Şu an ikinci eli Almanya’da bulunuyor. Onlarda hurdasına 30 bin euro para istiyor.” dedi.

67 yaşında olan Bektaş, bütün parçaları orijinal olarak koruduğu aracının TOGG Sedan’a benzediğini ve kapılarının ters yönde açıldığına dikkat çekti.

“Bu kadar güzelini görmemiştim”

Yolda denk geldiği inci beyazı renkli otomobile hayran olduğunu ifade eden Aslan Kelek, “Araç benden 30 yaş kadar büyük. Bu zamana kadar çok klasik otomobil gördüm ancak bu denli değişini ve güzelini görmemiştim.” diye konuştu.

“Tarih gibi araba”

İstanbul’dan turizm adına gelmiş olduğu Amasya’nın tarihi caddelerinde gezerken denk geldiği aracın direksiyonuna geçen ve önünde eşi ile beraber hatıra fotoğrafı çektirdiğini söyleyen Gönül Yıldız, “Sahibi aracına oldukça iyi bir şekilde arabaya bakmış. Tarih gibi maşallah. Annemle aynı yaşta. Araç bende olsa sokağa çıkarmam, alır götürür evim içine koyar ve saklarım.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)