74 yaşında hurdacılık yapıp tüm kazancını ihtiyaç sahiplerine dağıtıyor

Kilis'te ikamet eden Mehmet Kıdeyş (74), hurdacılıktan elde ettiği gelirin tamamını ihtiyaç sahibi kimselere ve durumu olmayan öğrencilere dağıtıyor.

YAŞAM 27.04.2021, 14:06 27.04.2021, 22:26
74 yaşında hurdacılık yapıp tüm kazancını ihtiyaç sahiplerine dağıtıyor

Henüz küçük yaşlardayken bir kaza sonucu bir gözünü kaybeden Kıdeyş, Kilis’in Yavuz Sultan Selim Mahallesi'nde 54 yıldır hurda malzemeleri alıp satıyor.

Emekli olduktan sonraki tüm kazancını bağışlamaya başladı

Kilis’te "Hurdacı hoca" lakabıyla tanınan Mehmet Kıdeyş, 22 yıl önce emekli olduktan sonra kendisini hayır işlerine adamaya başladı.

Şimdiye kadar hurdacılıktan elde ettiği gelirle birçok insana yardım ettiğini dile getiren Kıdeyş, “Emekli olduktan sonra da çalışmaya devam ettim. Bundan 54 yıl evvel hurdacılık işine girdim. Bu işi kardeşimle birlikte yaptık. O zamanlar Kilis’te bizim dışımızda bu işle ilgilenen yoktu. 54 yıldır hurda alıp satıyorum. Kazandığım parayı ise hem ihtiyaç sahibi ailelere hem de durumu olmayan öğrencilere bağışlıyorum. Benim emekli maaşım eşimle ikimize yetiyor. 2 evladımdan birisi öldü. Birisi de şimdi gemide çalışıyor” dedi.

“Bir insanın sıkıntısını giderebiliyorsam en mutlusu benim”

İnsanlara yardım edebilmekten mutluluk duyduğunu belirten 74 yaşındaki Mehmet Kıdeyş, "Sağlığım el verdiği sürece hem bu işi yaparım hem de kazandıklarımla insanların ızdırabını dindirmeye gayret ederim. Benim hurdacılıktan aylık kazancım ortalama 3 ile 5 bin lira arasında değişiyor. Kimin ihtiyacı olduğunu duyar ya da öğrenirsem hemen gider yardımcı olurum. Bazen de durumu olmayan yoksul kimseleri alıp hamama götürürüm. Hamamdan sonra karınlarını doyurur sonra da evlerine bırakırım” diye konuştu.

“3 daire parası tutacak antika eşya hibe ettim”

Yanında 2 kişi istihdam eden Kıdeyş, şimdiye kadar biriktirdiği antika eşyaları ise 7 Aralık Üniversitesine bağışladığını söyledi. Kıdeyş, “Eğer o biriktirdiğim antikaları satsaydım şimdiye onların parası ile 2 daire alırdım. Hepsini 7 Aralık Üniversitesi Kilis Kültür Evine hibe ettim. İçlerinde 100-200 yıl arasında değişen eşyalar vardı” dedi.

Yorumlar (0)