7 ilde FETÖ operasyonu yapıldı: Talebeler gözaltında 

İstanbul merkezli 7 şehirde FETÖ operasyonu yapıldı. Terör örgütünün mevcut talebe yapılanmasına darbe vuruldu. 

YAŞAM 05.05.2021, 11:35 05.05.2021, 16:45
7 ilde FETÖ operasyonu yapıldı: Talebeler gözaltında 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ operasyonunda “mevcut talebe yapılanmasına” darbe vuruldu.

7 ilde eş zamanlı olarak başlatılan operasyonda polisler, hakkında yakalama kararı bulunan 19 kişi için sahadaydı.

Terör ve Örgütlü Suçlar Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan operasyonda, ByLock kullanmaya devam eden örgüt üyeleri tespit edildi. Program üzerindeki mesajlaşmalara göre örgütün yeni bir “talebe yapılanması” üzerinde çalıştığı anlaşıldı.

İtirafçıların beyanları sayesinde kolayca teşhis edilen yapılanmadaki kişilerin çoğunun Anadolu’dan İstanbul’a üniversite okumak amacıyla gelen kişiler olduğu belirlendi.



Yurt adı altında FETÖ öğrenci evlerine yerleştirilen Anadolulu öğrenciler, bir süredir MİT ve Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından takipteydi. 

Uzaktan eğitim döneminde öğrenciler takip edildi

Pandemi sebebiyle uzaktan eğitime geçen üniversite öğrencileri, evlerine döndüğü dönemde de ByLock üzerinden mesajlaşma ile kontrol ediliyordu. Örgütsel talimatları ve günlük görevlerini mesajlaşma programı üzerinden alan öğrenciler, kısa sürede IP adresleri üzerinden tespit edildi.

MİT ve polis ekiplerinin 7 ilde eş zamanlı olarak yaptığı operasyon kapsamında şüpheli öğrencilerin çoğu gözaltına alınırken öğrencilerin hanelerinde yapılan aramalar ise devam ediyor. 

Yorumlar (0)