7 aylık hamile kadın, 'sigorta parası için' eşi tarafından uçurumdan atıldı

Muğla'ya bağlı Fethiye ilçesinde kayalık bölgeden 2 yıl evvel düşerek feci şekilde can veren hamile kadını öldürdüğü gerekçesi ile tutuklanan eşi hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle açılan dava kabul edildi. Mahkeme, 2 yıl evvel hatıra fotoğrafı çektirirken düştüğü iddia edilen kadının, eşi tarafından uçurumdan aşağıya itildiğine hükmetti.

YAŞAM 08.02.2021, 22:00 09.02.2021, 15:24
7 aylık hamile kadın, 'sigorta parası için' eşi tarafından uçurumdan atıldı

Muğla'ya bağlı Fethiye ilçesi sınırları içinde bulunan Kelebekler Vadisi'nde 19 Haziran 2018 tarihinde fotoğraf çektirirken kayalıklardan aşağıya düşen 7 aylık hamile Semra Aysal’ın ölümünün ardından inceleme başlatıldı. Toplanan delillerin akabinde Aysal’ın kocası H.A., eşini feci şekilde katlettiği iddiasıyla tutuklandı.

Şahıs hakkında 'canavarca hisle ya da eziyet çektirerek öldürme', 'eşini kasten öldürme', 'hamile olduğu bilinen kadını öldürme', 'kasten öldürme' suçlarından hazırlanan iddianame, Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.



Para için...

Akıllara durgunluk veren olayın ayrıntıları aktarılan iddianamede, çiftin evlendikten sonra maddi problemler yaşadıkları ve H.A.’nın eşi adına çok sayıda kredi kartı kullandığı öğrenildi. H.A.'nın eşi Semra Aysel'i katletmeyi planladığı kaydedilen iddianamede, "Bu plan çerçevesinde öncelikle tek lehdarı kendisi olacak biçimde eşi adına 400 bin TL teminat bedelli ferdi kaza sigortası yaptırdığı, ardından tatil bahanesiyle geldikleri Muğla'nın Fethiye ilçesinde 7 aylık hamile eşini Kelebekler Vadisi kenarına götürdüğü, bölgede 3 saat kadar oturdukları, şüpheli şahsın bu zaman zarfında ortalığın tenha olduğu bir anı beklediği, bu anı tespit ettiği anda da eşini uçurumdan aşağıya iteklemek sureti ile kasten öldürüldüğü anlaşılmaktadır." denildi.

H.A.'nın feci olayın ardından kısa bir süre zarfı içerisinde 400 bin TL'yi almak için sigorta firmasına gittiği belirtilen iddianamede, soruşturma sebebi ile H.A’nın başvurusunun kabul görmediği kaydedildi.



"Eşimi ben ittirmedim"

Geçtiğimiz ocak ayında hakim karşısına çıkarılan H.A. ifadesinde tatil maksadıyla Fethiye'ye geldiklerini ve fotoğraf çektirmek için Kelebekler Vadisi'ne uğradıklarını anlattı. H.A.'nın mahkemede, "Kuracağımız iş ile ilgili konuşuyorduk. Birkaç tane fotoğraf çektik ve eşim cep telefonunu çantasına koydu. Benden cep telefonunu istedi. Ben de almak için yerimden kalktım. Birkaç adım ilerideki çantasından cep telefonunu aldığım sırada arkamdan eşimin çığlıklarını duydum. Geri dönüp baktığımda eşim yoktu. Uçurumdan aşağı baktım, ne yapacağımı şaşırdım. Eşimi kesinlikle ben ittirmedim." şeklinde ifade verdiği öğrenildi.





Yorumlar (0)