7 ayda 50 kilo verdi, görenler tanıyamadı

Herhangi bir ameliyat geçirmeden, sağlıklı beslenme ve spor programı uygulayan genç, 7 ayda 50 kilo verdi. 125 kilodan 75 kiloya kadar inen genç adamın son halini görenler tanıyamıyor.

YAŞAM 17.11.2022, 11:26 17.11.2022, 17:46
7 ayda 50 kilo verdi, görenler tanıyamadı

İstanbul’un ilçesi Sultanbeyli’de hayatını sürdüren Enes Okumuş, yeme isteğini kontrol edemedi ve 125 kiloya kadar çıktı. Halinden mutsuzluk duymaya başlayan Okumuş, profesyonel ve uzman hocaların beraberliğinde spor yapmaya başladı. Sağlıklı beslenme ve düzenli spor programlarını kullanan Okumuş, ilaç kullanmadan ve operasyon geçirmeden 7 ay içerisinde 125 kilodan 75 kiloya düştü.

“Eski halimle mutsuzdum, şu an çok mutluyum”

Spor ve diyet programından şaşmadığını ifade eden Okumuş, “125 kilo olarak bu sürece başladım. Spora başladığımda bir ilerleme göremediğimi fark ettim. Daha sonra Okan Hoca ile tanışma fırsatım oldu. Güzel bir diyet ve spor programı ile beraber bu kiloya düştüm. 7 ay içerisinde tam olarak 50 kilo verdim. Herhangi bir şekilde operasyona maruz kalmadım. Motivasyonumda düşme olduğu zamanlarda hocamın yardımlarıyla kendimi toparladım ve sporuma devam ettim.

Hocamın yönlendirmesiyle sağlıklı yiyecekler tükettim, aç kalmadım. Karnım doymuş bir şekilde bu duruma geldim. Kilomun olduğu zamanlar kötüydü. Psikolojik açıdan kötüydüm. Üzerime giydiklerimi kendime yakıştırmıyordum. Çok mutsuz hissediyordum, ancak şu an fazlasıyla mutluyum. Şu an olduğum halimi seviyorum. İnsanlar beni gördüğünde inanamıyor. Daha sonra herhangi bir operasyon olmadan başardığımı anlatınca iyi ifadelerde bulunuyorlar” dedi.

“Büyük çaba sarf etti”

Okumuş'un büyük bir çaba sarf ettiğini aktaran spor hocası Okan Çolak, “Beslenmesine dikkat ettiği sürece, bu görüntüsünü ve kilosunu koruyacak. Beslenme durumuna göre bir kalori açığı meydana getirdik ve antrenmanlar üzerinden destekleyerek bu sonuca gelebildik. Haftalık olarak 4 gün, yaklaşık 1 buçuk saat birlikte çalıştık. 2 gün kadar kendisi kardiyo yaptı.” dedi.

Yorumlar (0)