62 yaşında ama gençlere taş çıkartıyor: Her yere koşuyor

Kapalıçarşı esnaflarından 62 yaşındaki Enver Koç, yaklaşık 20 senedir her sabah evden işe; her akşam da işten eve koşarak gidiyor. Kar kış dinlemeden her mevsimde ve her saat diliminde koşarak yol alan Koç, spor performansı ile gençlere taş çıkartıyor.

YAŞAM 14.03.2022, 11:51 15.03.2022, 09:05
62 yaşında ama gençlere taş çıkartıyor: Her yere koşuyor

62 yaşındaki Enver Koç isimli Kapalıçarşı esnafı, önceki hayatında sık sık sigara içen biriyken 22 sene önce sağlık sorunları yaşayınca sigarayı bıraktı. Alışkanlığından vazgeçmesinin ardından kendisini boşlukta hissettiğini belirterek bu boşluğu doldurmak için spor yapmaya başladığını kaydeden Koç, atletizme merak saldı. Atletizmle uğraşan, ulusal ve uluslararası maratonlarda sık sık boy gösteren Koç, bir süre sonra ev ve iş arasında koşmaya başladı.



Spor yaparak tüm sağlık sorunlarından kurtuldu

Spor yaparak sağlık sorunlarından kurtulduğunu ifade eden Enver Koç, evi ile işi arasındaki 20 kilometrelik mesafeyi her gün koşuyor. Bu sayede hem sağlıklı kaldığını hem de ulaşım ücreti ödemediğini ifade eden 62 yaşındaki sporcu, şunları aktarıyor: “40 yaşına kadar her gün çok fazla sigara içtim. Sağlığım olumsuz etkilenmeye başlayınca sigarayı bıraktım ve spora başladım. Spor yapışımın 3’üncü senesinde evimden işime, işimden evime koşarak gidip gelmeye başladım. Yaklaşık 20 senedir her gün koşuyorum. 22 senelik spor hayatımda tüm sağlık sorunlarım çözüldü. Evim ile işim arasında 20 kilometrelik mesafe var. Bu şekilde hiçbir ücret ödemiyorum ve genç duruyorum. Mutluyum.”







Yorumlar (0)