61 yaşındaki otomobili 750 bin liralık teklife rağmen satmadı!

Sivas'ta bir araba bayisi, bir dönemlerin efsanesi olan 1960 model klasik arabayı iş yerinde sergiliyor.

YAŞAM 03.01.2021, 17:40 04.01.2021, 12:18
61 yaşındaki otomobili 750 bin liralık teklife rağmen satmadı!

2018 yılında 100 bin dolara (750 bin lira) bir araya getirilen klasik araba, şık görünümü ile halkın gözlerini kamaştırıyor.

Yalnızca seyredilmesine izin verilen, bunun haricinde dokunulmasına bile müsaade edilmeyen araba, görenleri adeta geçmiş yıllara götürüyor.

750 bin lira teklif edildi, satmadı

Şirket sahibi, yağmurlu ve karlı havalarda sürmedikleri klasik arabayı, 750 bin liralık teklife karşın satmadığını dile getirdi.

"27 ayda bu hale geldi"

Şirket yetkilisi Burak Kaplan, otomobilin bileşenlerinin 2 usta tarafından 2 yılı aşkın bir sürede bir araya getirildiğini kaydederek, "Bizde 61 yaşında, kanatlı klasik araba var. Bu arabalar tam anlamıyla efsanedir. Bizim bu otomobilimiz 2018'den bu yana bizde, bizim klasik araba takıntımız var. Klasik arabalarla oldukça çok ilgileniyoruz, bu 20'nci otomobilimiz olabilir. Bu araç, bizim en sevdiğimiz model olduğundan, bu otomobili iş yerimizde sergilemek, vatandaşlara göstermek istedik. Farklı bir yaklaşım ortaya çıkarmaya çalıştık. Bu otomobil, 61 yaşında. Bunun bize masrafı 750 bin lirayı buldu. Bu araç özel olarak bir araya getirildi. Piyasada el değmemiş parçaları bulunamadığı için, bu 27 aylık süre zarfı boyunca Türkiye'deki 2 usta tarafından bir araya getirildi. Aracımızı gören vatandaşlarımız geçmişe gidiyor. Bu nostalji, onları memnun ediyor. Tur atmak isteyenler, fotoğraf çektirmek isteyenler oluyor." ifadelerini kullandı.

"Lütfen dokunmayın"

1960 model klasik arabasına bir çocuk sevgisiyle baktıklarını kaydeden Kaplan, otomobilin üzerine 'Lütfen dokumayın' levhası astıklarını söyledi.

Kaplan, "Çünkü bu hususta oldukça hassasız. Bir çocuk sevgisi gibi bakıyoruz, gözümüzden sakınıyoruz. Kimsenin dokunmasını istemiyoruz. Yalnızca uzaktan bakmak ve görsel almak serbest. Özellikle yağışlı havalarda hiç dışarıya çıkarmıyoruz. Hava koşullarının iyi olduğu dönemlerde, ayda maksimum iki kez kullanıyoruz." dedi.

Tüm teklifleri reddediyorlar

Otomobil için kendilerine 750 bin lira önerildiğini, tüm teklifleri reddettiklerini belirten Kaplan, "Aracımızı almak isteyenler oluyor. Bayimize girenlerin gözüne ilk olarak klasik arabamız çarpıyor. Satmak istemediğimizi söylediğimiz için 750 bin liraya kadar teklif sunanlar oldu. Evvelden ticari taksi olarak çok sürülmüş. O zamanlar yollarda çok sürünmüş, şimdi herkesin gözlerini kamaştırıyor. Dikkat çekmek adına burada sergiledik. An itibarıyla bu temizlikte ikinci bir örneği yok." dedi.





Yorumlar (0)