60 yaşında da YKS'ye girilir! İşte örneği...

Kahramanmaraş'ta 60 yaşındaki bir vatandaş, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girdi. Söz konusu vatandaş, tıp okumayı hedeflediğini söyledi. 

YAŞAM 28.06.2020, 13:44 28.06.2020, 14:46
60 yaşında da YKS'ye girilir! İşte örneği...

Kahramanmaraş'ta çiftçi olan Yunus Doğru, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girdi. 

60 yaşındaki Doğru, hayallerini gerçekleştirebilmek için genç adaylarla birlikte sınava girdi. Doğru, sınavda iyi bir puan elde etmesi durumunda tıp okumayı hedeflediğini söyledi. 

1982 senesinde liseyi dışarıdan bitirdiğini ve devlet kurumunda 26 sene çalışmasının ardından emekli olduğunu aktaran Doğru, öğrencilere motivasyon kazandırmak istediğini ve tıp okumayı hedeflediğini anlattı.

Doğru, öğrencilerin hedeflerini büyük tutmaları konusunda öğüt vererek, dün Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) girdiğini ve sınavının güzel geçtiğini belirtti. 

"60 yaşında da ilim öğrenilir"

Çiftçilik mesleğini yürüten Doğru, 60 yaşında da ilim öğrenebileceğine inandığını, bu nedenle sınava kayıt yaptırdığını kaydetti.

Doğru, genç adayları heyecanlandırmak istediğini söyledi. Hedefinin büyük olduğunu ve Türkiye'ye ilim anlamında fayda sağlaması durumunda mutlu olacağını aktaran Doğru, gençlik dönemindeki gibi heyecanlı olduğunu da ekledi. 

Yorumlar (0)