6 yıldır göz kapakları kapanmıyor!

Antalya'da yatağa bağımlı duruma gelen 29 yaşındaki gencin gözleri, göz kapaklarını kırpamaması nedeniyle bantla kapatılıyor.

YAŞAM 04.05.2020, 10:35
6 yıldır göz kapakları kapanmıyor!

Antalya'da 29 yaşındaki Halil Özçelik, 8 sene önce İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Türk Halk Oyunları Bölümü'nde öğrenci olduğu sırada bir anda görme kaybı yaşamaya başladı.

Üniversitede gitar, saz, kaval ve klarnet çalmayı öğrenen Özçelik, görme kaybının ardından istemsiz vücut hareketlerinde bulunmaya ve konuşmada zorluk çekmeye başladı. 

Özçelik, semptomlar nedeniyle hastaneye götürüldü. Behçet hastalığı teşhisi konulan Özçelik, birkaç hastanede daha muayene edildi. Özçelik'e bu defa SSPE (kızamık mikrobunun yol açtığı beyin hastalığı) hastalığı teşhisi konuldu.

Yatağa bağımlı duruma gelen Özçelik'e farklı teşhisler konuldu. 

SSPE (kızamık mikrobunun yol açtığı beyin hastalığı) konusunda uzman olan doktorlar, aileye belirtilerin bu hastalığı göstermediğini söyledi. 

Tam olarak bilinmeyen bir nedenden yatarak hayatına devam eden Özçelik'in yanından annesi Gülsüm Özçelik ayrılmıyor. 

6 senedir kapanmayan gözlerini yara bandı ile kapatıyor

Oğlunun kişisel bakımını ihmal etmeyen Gülsüm Özçelik, oğlunun 6 senedir kapanmayan gözlerinin kuruluk sebebiyle söneceğinden endişelendiğini kaydederek, gözlerini yara bandıyla kapatıyor.

"Her şeye çare bulunurken, bizim derdimize bulunmadı"

Gülsüm Özçelik, yara bandını her gün 3 saatte bir iki göze yapıştırıp kapanmasını sağlayarak, "Oğlumun hastalığıyla ilgili bir gelişme yıllardır olmadı. Her şeye çare bulunurken, bizim derdimize bulunmadı. Gözü daha fazla kanlanmasın diye yara bandıyla kapatıyorum. Sürekli bantları değiştiriyorum. Ne olacak bu halimiz, birisi yardım etsin artık." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)