6 yıl önce kırılan dişi burnundan çıktı!

Denizli'de yaşanan olayda 19 yaşındaki genç adam sağlıklı nefes alamadığı şikâyetiyle hastaneye başvurdu. Burnunda tespit edilen yapancı cismin diş olduğu anlaşıldı.

YAŞAM 19.11.2019, 13:50
6 yıl önce kırılan dişi burnundan çıktı!

Ege Üniversitesi öğrencisi 19 yaşındaki Utku İyigün, burnundan sağlıklı nefes alamadığı için Denizli'de bir özel hastaneye başvurdu. Yapılan tetkikler sonucu İyigün'ün burnunda yabancı bir cisim tespit edildi. 

Utku İyigün'e doktoru tarafından verilen bilgiye göre İyigün'ün burnunda yabancı bir cisim vardı ve ameliyatla oradan alınması gerekiyordu.

Önce kalem kapağı sanıldı

Tomografi incelemesinde ilk olarak burundaki yabancı cismin bir kalemin arka kapağı olduğu düşünüldü. Doktor ilk olarak İyigün'ün çocukken burnuna kalem sokmuş olabileceği ve kalemin arka kapağının burunda kalmış olabileceği olasılığı üzerinde durdu. 

Yapılan operasyonla çıkarılan yabancı cismin ameliyat sonrası bir diş olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine Utku İyigün, 6 yıl önce bir bisiklet kazası geçirdiğini ve yüzünden yaralandığını anlattı.

6 yıldır burnunda dişle yaşıyordu

İyigün'ün geçirdiği kazada dişinin kırılarak yüz boşluğuna düştüğü oradan da burnuna yerleştiği ihtimali üzerinde duruldu. Utku İyigün, 6 yıldır burnunda dişle yaşıyordu.

İyigün'ün doktoru operasyonla ilgili şunları dile getirdi:

"Ameliyatı yaptık, şikâyetlerini giderdik ve yabancı cismi burnundan çıkardık. Cisim, sol orta burun eti içine gömülmüş durumdaydı. Cismi incelediğimizde diş kökü olduğu gördük. Hastamız, 6 yıl önce trafik kazası geçirmiş. Bize kaza anında diş köklerinin birinin kırılıp, yüz boşluğu içine düştüğünü söyledi. Enteresan olanı ise bu diş orada kalmamış, burun boşluğuna açılan doğal boşluktan içeri girip, orta burun hizasına kadar gelmiş ve buraya yerleşmiş. İlginç olan kısım bu. Literatüre de baktık, böyle vaka çok az. Hastamızın başına şansızlık sunucu olan gelen bir olay. Dişin orada 6 yıl boyunca kalıp, soluk borusuna ya da yemek borusuna kaçmayıp, enfeksiyon bile ortaya çıkarmamış olması önemli."

Yorumlar (0)