6 senedir biriktiriyordu! İstanbul’da kadın hırsızlar çocuğun kumbarasını çaldı

Zeytinburnu’nda maskeli şekilde güpegündüz bir eve giren iki kadın hırsız, okula başlayacağı gün için 6 yıldır para biriktiren küçük çocuğun kumbarasını çaldı.

YAŞAM 02.08.2022, 13:53 03.08.2022, 09:01
6 senedir biriktiriyordu! İstanbul’da kadın hırsızlar çocuğun kumbarasını çaldı

Olay, İstanbul'un ilçesi Zeytinburnu Yenidoğan Mahallesi’nde saat 15.00 sularında meydana geldi. Sokak üzerinde bulunan bir binayı gözlerine kestiren iki kadın, bütün katları tek tek dolaşarak zillere bastı. Bu şekilde dairelerin dolu ya da boş olup olmadığını kontrol eden kadınlar, yüzlerini de cerrahi maskelerle gizledi.

Üç defa girip çıktılar

Kadınlardan bir tanesi bina içerisinde gözcülük yaparken, diğer ise boş olduğunu belirlediği daireye girdi. Binaya giren çıkan birilerini fark eden hırsız kadın, daireden iki defa çıktı. Kısa bir süre bekleyen kadın, kimsenin daireye gelmemesi üzerine çıktığı eve son bir defa daha girdi.

Etrafı kontrol eden kadın hırsız çocukların odasına girdi. Kadın odada içerisinde 25 bin lira bulunan kumbarayı çaldıktan sonra hızlı bir şekilde binadan çıkış yaptı. Hırsızların o anları ise güvenlik kameralarına anbean yansıdı.

Okulu için birikim yapıyordu

Olayın sonrasında dairelerine gelen çocukların ailesi, evin dağınık olduğunu ve kumbaranın yerinde olmadığını fark edince güvenlik kamera kayıtlarını inceledi.

Aile, dairlerine hırsız girdiğini anlayınca görüntülerle beraber emniyete ulaştı ve şikayette bulundu.

Polis ekipleri ise hırsızların biran önce yakalanması için inceleme başlattı. Kadın hırsızların, kumbarasını aldığı küçük çocuğun takribi 6 senedir okul için para biriktirdiği tespit edildi.

“Biz ne diyeceğimizi şaşırdık”

Edinilen bilgilere göre, yaşanan olay ile ilgili açıklama yapan Nurullah Acar, “Bizim binamıza bugün iki tane kadın girdi. Kamerada da görüldüğü üzere yüzleri maske ile kapalıydı. Kardeşimin evine 5 dakika aralıkla 3 defa girmişler. Biri içeride etrafı incelerken diğeri de gözcülük yapmış. Eğer binaya biri girerse ev sahibi geldi sanıp dışarı çıkıyor. Daha sonra bakıyor eğer ev sahibi değilse yeniden içeriye giriyor. Üçüncü defa giriş yaptığında ise odanın içerisinde çocukların 6 senedir uğraştığı ve birikim yaptığı kumbarasında bulunan 25 bin lirasını alıyorlar. Yeğenim önümüzdeki yıl okula başlayacaktı. O paraları o yüzden biriktiriyordu. Ne yazık ki bu kadın hırsızlar bütün parayı aldı götürdü. Biz de ne diyeceğimizi şaşırdık. Aldılar götürdüler ve ortadan kayboldular. Umuyoruz ki bir an önce yakalanırlar ve adalet sağlanır” dedi.

Yorumlar (0)