6 kent için 'kırmızı' alarm

Meteroloji tarafından Düzce, Bartın, Zonguldak, Karabük, Kastamonu ve Sinop illeri için 'kırmızı' renkli alarm yayımlandı.

YAŞAM 26.06.2022, 20:18
6 kent için 'kırmızı' alarm

MGM (Meteoroloji Genel Müdürlüğü) Hava Tahmin Uzmanı Şahin Şahbaz, basın mensuplarına, ülkemizi etkisi altına alan şiddetli yağışlar ile ilgili bilgi aktardı.

6 il için 'kırmızı' uyarı

Şahbaz, "Batı Karadeniz'de devam eden yağışın yarın etkisini daha da arttırmasını tahmin ediyoruz. Düzce ilinin doğusundan Sinop ilinin batısına kadarki sahil bölgesinde, Karabük dolaylarında aşırı yağış bekliyoruz. Düzce, Bartın, Zonguldak, Karabük, Kastamonu ve Sinop için uyarımızın rengi 'kırmızı'." dedi. 

Şahbaz, Marmara Bölgesi'nin doğusu için 'sarı', Sakarya dolayları için ise 'turuncu' renkli uyarı yayımladıklarını belirtti.

İç Anadolu'da da kuvvetli yağışlar bekleniyor

İç Anadolu Bölgesi'nin kuzeydoğusu, başkent Ankara'nın kent merkezi dahil olmak üzere kentin kuzeydoğusu, Yozgat ve Kırıkkale'nin kuzey bölgeleri ağırlıklı olmak üzere kent genelinde ve Sivas'ın kuzeybatısında yağmurun yerel olarak kuvvetli olmasını beklediklerini ifade eden Şahbaz, Samsun il genelinde ve özellikle iç bölgelerinde de çok kuvvetli ve kuvvetli yağışların düşeceğini bildirdi.

Şahin Şahbaz, "Çorum, Amasya ve Tokat dolaylarında da yine şiddetli ve kuvvetli derecede yağış bekliyoruz. Sağanak yağışlar bu gece saatleri itibarıyla etkili olmaya başlayacak, Batı Karadeniz'de ise yarın gece saatlerine dek etkisini sürdürecek. Yurdun iç ve kuzey kesimlerinde yağışların hafta sonuna dek sürmesini öngörüyoruz. Batı Karadeniz'deki yağış salı ve çarşamba günleri de kuvvetli olacak." diye konuştu.

"Yağışlı ve soğuk hava hafta sonuna dek sürecek"

Şahbaz, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Batı Karadeniz'de yarın için 24 saatte 200 kilogramın üzerinde yağış alan yerler olabilir. Bu sebeple 'kırmızı' alarm veriyoruz çünkü hasar verecek olaylar yaşanabilir. 

Başkent Ankara'da da yarın kuvvetli yağışlar bekliyoruz. Başkent için ise uyarı kodumuz 'sarı'. Yani 20 ila 50 kilogram aralığında yağış düşebilir. Özellikle de kentin kuzeydoğusunda.

Hava sıcaklıkları ise hafta boyunca mevsim normallerinin altında seyredecek. 

Perşembe günü itibarıyla Karadeniz'deki yağışlı hava etkisini azaltacak, hafta sonu itibarıyla da soğuk ve yağışlı hava Türkiye'yi terk edecek."

Yorumlar (0)