50 yıllık emek böyle gitti...

Aydın'ın Efeler ilçesinde çıkan yangında yaklaşık 15 hektar orman yanıp kül oldu. Zeliha Yıldız, zeytin ağaçlarının yandığını belirterek, 50 yıllık emeklerinin boşa gittiğini söyledi. 

YAŞAM 04.08.2020, 10:51
50 yıllık emek böyle gitti...

Yangın, Aydın'ın Efeler ilçesinde çıktı.

İmamköy bölgesinin üst taraflarında, incir ve zeytin ağaçlarının bulunduğu alanda meydana gelen yangının sebebi henüz tespit edilemedi. 

Aydın Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekipler, yapılan ihbarın ardından söz konusu bölgeye gönderildi. Ekipler ile birlikte 16 arazöz, bir uçak ve 4 helikopter de yangın söndürme çalışmalarında yer aldı.

Rüzgârın etkisiyle yangının, yerleşim bölgelerine sıçramaması için yoğun çalışma yürütüldüğü fark edildi. Aydın İtfaiye Daire Başkanlığının da şehrin farklı ilçelerinden destek aldığı ve söndürme çalışmalarına dâhil olduğu bildirildi. 

Yangına yönelik müdahale, havanın kararması üzerine yalnızca karadan sürdürüldü. Söz konusu bölgede ikamet edenlerin de ekiplere yardımcı oldukları görüldü. 

Zeliha Yıldız, zeytin ağaçlarının yandığını belirterek, 50 yıldır verdiği emeklerin boşa gittiğini ifade etti. 75 yaşındaki vatandaş, "Mahvoldum" diyerek üzüntüsünü belli etti. 

İncir ve zeytin ağaçlarının bulunduğu alanda çıkan yangının, yaklaşık 15 hektar ormanın yanıp kül olmasına yol açtığı kaydedildi. 

Yorumlar (0)