50 kuruşluk tartışma gözünden etti

Adana’da 50 kuruş tutarındaki tuvalet parası meselesinden tartışmaya başladığı şahıslar tarafından darp edilen kişi, bir gözünü kaybetti.

YAŞAM 09.04.2021, 14:58 10.04.2021, 13:54
50 kuruşluk tartışma gözünden etti

Adana’da yaşayan ve daha önceden de muhtarlık yapmış olan 65 yaşındaki Mustafa Hayatoğlu, ihtiyacını gidermek maksadıyla girdiği tuvalette 50 kuruş yüzünden tartışma yaşayınca 4 kişinin saldırısına uğrayıp sağ gözünü kaybetti.

Hem küfür yedi hem darp edildi

Adana’nın İmamoğlu ilçesi Hürriyet Mahallesi’nde meydana gelen olayda Sevinçli Mahallesi eski muhtarı Mustafa Hayatoğlu, ihtiyaç sebebiyle çevredeki ücretli bir tuvalete girdi. Tuvaletten çıktıktan sonra Hayatoğlu’nun yanına yaklaşan ve belediyede çalıştığı belirtilen Cengiz Ç. 1,5 TL tuvalet ücreti istedi. Ancak cebinden yalnızca 1 TL bozuk para çıkan eski muhtar, 50 kuruş eksik kabul edilmeyince bu kez 100 TL banknot çıkardı. Bunun üzerine ise Cengiz Ç. eski muhtara, “Bozdurup öyle getirseydin parayı” diyerek iddialara göre küfür etmeye başladı.

İkili arasındaki 50 kuruş için sözlü tartışma yaşandığını gören çevredeki esnaflar olay yerine gelerek tarafları sakinleştirmeye çalıştı. Ancak daha sonra Cengiz Ç.’nin ağabeyleri olduğu söylenen 3 kişi ise yaşlı adama bıçaklarla saldırmaya ve darp etmeye başladı. Darp sırasında bıçak sapının gözüne denk gelmesiyle aldığı darbe neticesinde yere yığılan yaşlı adam hemen hastaneye kaldırıldı. Ancak tam 7 saat süren ameliyata rağmen eski muhtar Mustafa Hayatoğlu, sağ gözünü kaybetti.

Olayın ardından yakalanarak gözaltına alınan şüpheliler ise daha sonra ise serbest bırakıldı.

“Bıçağın sapıyla sağ gözümü kör ettiler”

Kendisini darp ederek bir gözünü kaybetmelerine neden olan kişilerin tutuklanmasını isteyen ve serbest bırakılmalarına isyan eden eski muhtar Mustafa Hayatoğlu, Cengiz Ç.’nin akıl sağlığının yerinde olmadığını gösteren raporu olduğunu söyledi. 

Hayatoğlu, “Cengiz Ç. hiç raporu olan bir şâhısa benzemiyordu. Böyle bir rapora sahip insan tuvalette bekçilik edebilir mi? Günde oraya 250-300 kişi giriyor. Orayı kendilerine mesken tutmuşlar. Kimse sesini de çıkarmıyor. Ben gözümden oldum ama bana saldıranların, beni bu hale getirenlerin hiçbiri tutuklanmadı. Olan benim gözüme oldu. Polis bile bana isim konusunda yardımcı olmadı. Hepsini kendi çabamla öğrendim” dedi.
 

Yorumlar (1)
ali rıza 3 yıl önce
evet bu memlekette 50 kuruş yüzünden gözünü kaybedersiniz ve devlet bunu yapanlara aferim der gibi serbest bırakır. o serbest bırakanlar sizin ananızın babanızın çoluğunuz cocuğunuzun gözünü böyle kör etselerdi gene serbest bırakırmıydınız? bu memlekette bir deli gelip her an gözünüzü kör edebilir. yaşasın
Yeni Türkiye. yok abicim bu memleket yaşanmaz hale geldi. bu memlekette yaşamak için yürek yemek lazım.