50 kilo altın ile kaçtı!

Konya’da uzun yıllar kuyumculuk yapan bir kişi, ucuz altın satış günü iddiasıyla başlattığı kampanyada topladığı yaklaşık 50 kilo altın ile kaçtı.

YAŞAM 25.07.2019, 18:19
50 kilo altın ile kaçtı!

Konya’da altın kampanyası başlatarak ucuz altın satan kuyumcu, topladığı ziynet eşyalarıyla kayıplara karıştı.

Olay, 23 Temmuz Salı günü Konya’nın Karatay ilçesinde tarihi Bedesten Çarşısı Sarraflar Çarşısında yaşandı. Alınan bilgiye göre, yaklaşık 10 yıldır çarşıda kuyumculuk yapan Musa G. (38), ucuz altın satışı kapsamında fırsat çadırı açacağını ve kampanya sonrası geri vereceğini anlatarak çarşı esnafından yaklaşık 20 kilo altın aldı. 

KARDEŞİNDEN 300 BİN LİRA KREDİ ÇEKMİŞ

Kampanya broşürleriyle İstanbul’daki altın toptancılarına giden Musa G, yüklü miktarda ödünç altın alarak Konya’ya geldi. Kampanyayı başlatan ve ikramlar yaparak vatandaşların ilgisini çeken Musa G, kampanyayı son gününde bir gün daha uzattı. Yüklü miktarda altın toplayan Musa G., kardeşinin üzerinden de 300 bin lira kredi çekti. Kampanyanın ardından mesai bitiminde iş yerini kapatan Musa G., akşam 22.00 sıralarında tekrar iş yerine gelerek altınları ve paraları topladığı iki bavulu alarak 10 saniye içerisinde iş yerini terketti.

ESNAF, KAMERALARI İZLEYİNCE ANLADI

Dün sabah saatlerinde Musa G’nin iş yerini açmadığını anlayan komşu esnaf, kendisini merak ederek telefon ile ulaşmak istedi fakat telefonunun kapalı olması üzerine Musa G’nin yakınlarına ulaştı. 

Durumdan şüphelenen çarşı esnafı Musa G’nin komşu sarrafın güvenlik kameralarını izledi. Görüntülerde Musa G’nin dükkanına geldiği ve kısa süre sonra iki bavulla dükkandan çıktığı görüldü. Konya’daki mağdur esnaf, Musa G. için Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Yorumlar (0)