50 ilde eş zamanlı "Girdap" operasyonu: 202 gözaltı

Emniyet ekipleri, dolandırıcılık çetelerini çökertmek için düğmeye bastı. 50 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı "Girdap" adlı operasyon kapsamında gözaltı kararı verilen 264 kişiden 202'si yakalandı. 190 kişi ise ifadeleri alınmak üzere emniyet birimlerine davet edildi. Operasyonun sürdüğü kaydedildi.

YAŞAM 15.11.2022, 11:31 15.11.2022, 17:15 Hakan Öksüz
50 ilde eş zamanlı "Girdap" operasyonu: 202 gözaltı

Nitelikli dolandırıcılık yaptıkları tespit edilen örgütlere savaş açan Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı, 50 ilde eş zamanlı yürütülen "Girdap" adlı operasyonu başlattı. Çeşitli yöntemlerle dolandırıcılık yaptıkları belirlenen 264 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. İçişleri Bakanlığı, gözaltı kararı verilen kişilerden 202'sinin yakalandığını duyurdu.

İfadesi alınmak üzere 190 kişi emniyete davet edildi

Belge ve parada sahtecilik yapan, ihaleye fesat karıştıran ve tefecilik ile rüşvet gibi suçları işleyen kişilerin yakalanması için başlatılan çalışmanın 6 aydır devam ettiği kaydedildi. 50 ilde başlatılan eş zamanlı operasyon kapsamında 190 kişinin de ifadesi alınmak üzere il emniyet müdürlüklerine davet edildiği belirtildi. Edinilen bilgilere göre teknik ve fiziki takip ile yürütülen operasyon devam ediyor.

Antalya'da yerel gazetelere sahte iş ilanları vermişler

Antalya'da yürütülen operasyonda yerel gazetelere iş ilanı veren şüphelilerin, vatandaşları bu yolla mağdur ettikleri kaydedildi. Kendilerini iş insanı olarak tanıtan şahısların, Cumhurbaşkanı başdanışmanı adına yatırım danışmanlığı ofisine gelen çiçeklerle güven kazandığı ifade edildi. Bu yöntemle mağdurlardan yaklaşık 10 milyon lira toplandığı aktarıldı.

Denizli'de "Öterler" operasyonu

Denizli'de yürütülen operasyonda ise "Öterler" isimli suç örgütü üyelerine yönelik operasyon yapıldı. Yüksek faiz karşılığı borç veren, boş senet imzalatan şahısların, şantaj ve tehdit yöntemiyle borç tahsili yaptıkları belirlendi. Bu kişilerin, elde ettikleri gelirin bir kısmını cezaevinde bulunan örgüt liderine ve çeşitli örgüt mensuplarına gönderdikleri kaydedildi.

Mersin'de banka çalışanı ile iş birliği yapıldı

Mersin'de yürütülen operasyonda ise bir banka çalışanı üzerinden dolandırıcılık yapan suç örgütü deşifre edildi. 20 bin lira bedelle kredi kartı limitinin artırılabileceğini söyleyen banka çalışanı, müşterilerin izni olmaksızın kredi kartları ile 282 bin liralık harcama yaptı. Parasını geri isteyen mağdurun banka hesabına "borç" açıklaması ile 75 bin lira gönderildi. Daha sonra banka çalışanı aracılığı ile mağdur vatandaş icraya verildi, gönderilen 75 bin lira geri alındı.

Yorumlar (0)