5 yılda 9 çifti bakıcı olduğu iddiası ile soyan kadına 14 yıl hapis

5 farklı şehirde 9 yaşlı çifti bakıcı gibi yaklaşarak soyan hırsız gerçekleştirilen bir operasyonun ardından yakalandı. 43 suç kaydı bulunan N.M’nin yağma suçlarından 14 yıl kesinleşmiş hapis cezasının olduğu fark edildi.

YAŞAM 03.04.2022, 16:11 03.04.2022, 16:21
5 yılda 9 çifti bakıcı olduğu iddiası ile soyan kadına 14 yıl hapis

Son 5 yılda Denizli, Eskişehir, İzmir ve İstanbul’da 9 yaşlı çifti bakıcı gibi yaklaşarak uyku ilacı ile uyutup daha sonra soyan hırsız yürütülen bir operasyonla yakalandı. 14 yıl hapis cezası ile aranan kadın evinde battaniyenin altında bulundu. Battaniyenin altında ne yaptığı sorulan hırsız jandarmaya “Korktum o yüzden saklanıyordum” dedi.

Yaşlı insanları soyuyor

1 ay önce Denizli’de meydana gelen olayda 80 yaşlarını geçmiş bir çift kendilerine günlük ev işlerinde yardımcı olması için N.D. ile anlaşmışlardı. Ancak yaşlı çift N.D. tarafından uyku ilacı ile uyutarak soyuldu. Yaşlı çiftin evinde bulunan 3 bin 500 lira değerindeki telefon, 3 bin TL ve bin 700 euro nakit parayı alan N.D. olay yerinden uzaklaştı. Yaşlı çift sabah eve gelen gelinleri tarafından fark edilerek hastaneye götürüldü. Bir gün hastanede tutulan yaşlı çift daha sonra jandarmaya giderek hırsız kadın hakkında şikayette bulundu. Evde ve çevrede bulunan güvenlik kameralarını dikkatli bir şekilde inceleyen jandarma ekipleri 1 haftalık takibin ardından şüphelinin adresine bir operasyon düzenledi.

Battaniyenin altında buldular

Operasyonu gerçekleştiren jandarma ekipleri evdeki yatak ve duvar arasında bulunan gelişigüzel bir şekilde yerleştirilmiş battaniyeden şüphe ettiler. Battaniyeyi kaldıran ekipler aradıkları suçlunun burada gizlenmiş olduğunu buldu. Battaniyenin altında ne yaptığı sorulan kadın korktuğu için battaniyenin altında saklandığını dile getirdi. Kadın ayrıca kalçasında protez olduğunu ifade ederek ekiplerin kendisine nazik davranmasını istedi.

43 suçtan 14 yıl kesinleşmiş hapsi varmış

Gözaltına alınmasının ardından Denizli’ye götürülen N.M.’nin 4 ilde gerçekleştirdiği 9 benzeri suçtan 2017 yılından bu yana arandığı ortaya çıktı. 43 suç kaydı bulunan N.M’nin yağma suçlarından 14 yıl kesinleşmiş hapis cezasının olduğu fark edildi. Şüphelinin yaşlı insanları internet üzerinden bulduğu, daha sonra iletişime geçerek bir süre bakıcılık hizmetlerini gerçekleştirip güvenlerini kazandığı, daha sonrasında ise uyku ilacı ile insanları uyutarak hırsızlık yapıp kaçtığı belirlendi. Şahsın çaldığı paralarla birlikte uyuşturucu madde aldığı ortaya çıktı. Yakalanmamak adına daha önce adres kaydı yaptırmayan hırsız ifadesinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yorumlar (0)