5 yıl önce bugün! Aylan bebek...

Ailesi yeni bir hayat umuduyla savaştan kaçmıştı. 5 yıl önce o umutla binilen o tekne, Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında batmış, 3 yaşındaki Aylan bebeğin cansız bedeni sahile vurmuştu.

YAŞAM 02.09.2020, 13:18
5 yıl önce bugün! Aylan bebek...

2 Eylül 2015'te Muğla'nın Bodrum ilçesinde 14 kişinin bulunduğu fiber teknenin batması sonucu 5 kişinin ölmüş, Suriyeli minik Alan bebeğin cansız bedeni Akyarlar Mahallesi'ndeki Fenerburnu sahiline vurmuştu. Alan bebek ile birlikte annesi ve ağabeyi de boğularak yaşamını yitirmişti.

Dünyayı sarsan olayın üzerinden 5 yıl geçse de, hatırlandıkça yürekleri sızlatmaya devam ediyor.

Vicdanları yaralayan olaydan sonra basına ve kamuoyuna adı "Aylan Kurdi bebek" olarak yansıyan Alan Kurdi bebek, ölümünün yıl dönümü olan 2 Eylül'de her yıl Fenerburnu sahilinde anılıyor.

Karsu Dönmez çiçek bıraktı

Amsterdam'da yaşayan ve konserler için Türkiye'ye gelen şarkıcı, şarkı yazarı, piyanist ve aranjör Karsu Dönmez de Suriyeli göçmenlerin dramını özetleyen Aylan bebeğin boğularak hayatını kaybettiği Akyarlar Fenerburnu sahiline gitti.

Aylan bebeğin cansız bedeninin sahile vurduğunu gösteren fotoğrafı gördüğünde günlerce kendisine gelemediğini anlatan ödüllü piyanist Karsu Dönmez, Aylan bebeğin cansız bedeninin jandarma tarafından bulunduğu kumsala karanfil bırakarak etrafına kalp çizdi ve Aylan bebeğin ismini yazdı.

Çocukların ölümünden çok etkilendiğini belirten Karsu Dönmez, derin yaralar açan çocuk ölümlerinin hiç uğruna olduğunu, 3 yaşındaki Aylan Kurdi'nin de bunlardan biri olduğunu kaydederek, "Hiçbir çocuk bunu hak etmiyor." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (1)
Reco58 1 yıl önce
Karsu hanimda kendi reklamını yapmıs