5 kilometrelik yol, 45 dakika sürdü! Akın akın geliyorlar

Kurban Bayramı tatili dolayısıyla vatandaşlar, Muğla'nın Bodrum ilçesine akın etti. Otomobillerin 5 kilometrelik yolu, 45 dakika gibi bir sürede gidebildikleri görüldü. 

YAŞAM 30.07.2020, 10:22
5 kilometrelik yol, 45 dakika sürdü! Akın akın geliyorlar

Vatandaşlar, Kurban Bayramı tatili dolayısıyla yollara döküldü. Muğla'nın gözde turizm merkezi Bodrum'un girişinde araç kuyrukları meydana geldi.

Farklı şehirlerden gelen vatandaşlar, özellikle Bodrum olmak üzere Fethiye, Akyaka, Datça, Marmaris ve Ula gibi tatil merkezilerine yöneldiler. 

Binlerce vatandaşın Bodrum'a kara yolunu kullanarak gelmesi nedeniyle trafikte aksama meydana geldi. Araçların 5 kilometrelik yolu 45 dakikada geçebildikleri fark edildi. 

Vatandaşlar, zorlu bir yolculuktan sonra denizin ve güneşin tadını çıkaracakları için mutlu hissettiklerini söylediler. 

Muğla'ya yoğun talep var

Akdeniz ve Ege kıyılarında sezon, yeni tip koronavirüse (Covid-19) rağmen oldukça yoğun geçiyor. 

En fazla yoğunluğun neredeyse 1 milyon turistle Bodrum ilçesinde gerçekleşeceği tahmin edilirken, Fethiye, Akyaka, Datça, Marmaris ve Ula gibi tatil merkezlerinde de ciddi derecede yoğunluk görülmeye başlandığı ifade edildi.

Muğla'nın bütün turizm merkezlerine neredeyse 2,5 milyon vatandaşın gelmesi bekleniyor.

Turizmciler, otellere rezervasyon yaptırmadan giden tatilcilerin geri dönme olasılıklarının fazla olduğunu, Kurban Bayramı'nın eziyete dönüşmemesi için vatandaşların mutlaka rezervasyonlarını yaptırarak yola çıkmaları gerektiğini ifade ediyor. 

Yorumlar (0)