5 gün sonra acı haber: Sel sularına kapılan Derya’nın cansız bedenine ulaşıldı

Bursa'da yaşanan sel felaketinde ailesiyle birlikte sel sularına kapılarak kaybolan 17 yaşındaki Derya Bilen’in cansız bedeni Samanlı Mahallesi'ndeki su kanalında bulundu.

YAŞAM 26.06.2020, 22:03 Hanife
5 gün sonra acı haber: Sel sularına kapılan Derya’nın cansız bedenine ulaşıldı

Geçtiğimiz günlerde Bursa’da yaşanan sel felaketinden acı haber geldi…



Bursa'da ailesiyle birlikte geldikleri bağ evinde babası, annesi, babaannesi ve yeğeni ile birlikte sel sularına kapılıp kaybolan Derya Bilen'in(17) cansız bedeni arama kurtarama ekipleri tarafından, 5 gün sonra 23 kilometre ileride bulunana Samalı Mahallesindeki su kuyusunda buldu.

Pazar günü sağanak yağışın Kestel ilçesinde etkili olmasının ardından taşan derede ailecek sele kapılarak dere yatağına sürüklenen Bilen ailesinden; 74 yaşındaki Nazime Bilen, Ahmet Bilen(34), Türkan Bilen (34), ve 10 yaşındaki Medine Bilen'in cansız bedenlerine ulaşılmıştı. Ancak 17 yaşındaki Derya Bilen'e ise bulunamamıştı.



5 gün boyunca çamur, kaya, şelale ve ağaçların arasına bakarak kayıp Derya'yı bulmaya çalışan arama kurtarma ekipleri,  Narlıdere'nin akıntı yolunu değiştirdikten sonra kalan suyu vidanjörle çekti. Daha sonra ekipler AFAD koordinesinde bugün 18 kilometrelik dere yatağını taranmaya başladı.

Genç kızın sele kapıldığı Kayacık'dan itibaren Kazıklı'ya kadar olan 18 kilometre boyunca devam eden su kanalını tarayan ekipler, Derya'nın sel ile suya kapılarak bu bölgeye geçebildiği ihtimali üzerinde durdular.  Ekipler,  Derya’nın cesedini Samanlı Mahallesi ile Demirtaş Mahallesinin arasında kalan dere yatağı içerisindeki sazlıkların arasında buldu. 



 Genç kızın cesedi teşhis edildiği bölgeden alınarak Adli Tıbba götürüldü.
 

Yorumlar (0)