5 dakika yüzmek 3150 lira

Dünyaca ünlü sahilde 5 dakikalık "deniz keyfi" 3150 liraya mal oldu. Ceza kesilen vatandaş, "Deniz adeta beni çağırdı. Dayanamadım daldım" sözleri gazetecileri güldürdü.

YAŞAM 06.05.2020, 14:54
5 dakika yüzmek 3150 lira

Antalya'da Covid-19 (yeni tip koronavirüs) önlemleri çerçevesinde girişlerin geçici olarak yasaklandığı 7 kilometre uzunluğundaki dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'nde denize giren vatandaşa para cezası uygulandı.

Yeni tip koronavirüs önlemleri çerçevesinde sahil bölgelerine girişlerin geçici olarak yasaklanmasının ardından Antalya'daki dünyaca ünlü Konyaaltı sahili de tarihinin en ıssız en sessiz günlerini yaşıyor.

Her gün binlerce insanın denize girip, güneşlendiği sahil bandında sadece sokak hayvanları ve görevliler göze çarpıyor. Polis ekipleri de sahil bölgelerinde denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

"Deniz beni çağırıyordu"

Denetimler sırasında denize girip yüzdüğü görülen Mehmet Yeşifçi önce uyarı ile denizden çıkarıldı. Yasağı hatırlatan ekipler, Mehmet Yeşifçi'ye 3150 lira ceza uyguladı.

Gazetecilere konuşan Mehmet Yeşifçi, işlerini halletmek için sahildeki işletmesine geldiğini, işletmesinde beklerken denize girmek istediğini söyledi.

Denizin kendisini çağırdığını anlatan Mehmet Yeşifçi, sonrasını şu şekilde anlattı:

"Akdeniz'i boş, tertemiz ve kirlenmemiş görünce dayanamadım. '10 dakika bir denize girip rahatlayayım' dedim. 5 dakika bile olmadan polisler geldi, denizden çıkarıp, ceza yazdı. Kuralların ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladım. Cezayı severek ödeyeceğim."

Yorumlar (0)