5 bin liralık vurgun yapan hırsızlar, 460 araç incelenerek tespit edildi 

Kağıthane’de bir dükkana sabaha karşı gelen hırsızlar, kepengi demir makasıyla keserek 5 bin TL değerindeki inşaat malzemesini çaldı. Ağızları açık bırakan hırsızlık anı kameralara yansıdı. Kağıthane Asayiş Büro Amirliği polis ekipleri ise 29 güvenlik kamerasından plakası ve modeli benzeyen 460 aracı tek tek inceleyerek hırsızları yakaladı. 

YAŞAM 20.01.2022, 15:46 20.01.2022, 16:25
5 bin liralık vurgun yapan hırsızlar, 460 araç incelenerek tespit edildi 

İstanbul’un Kağıthane ilçesine bağlı Nurtepe mahallesinde gerçekleşen hırsızlık olayında Serdar K. isimli vatandaşa ait olan bir iş yerine gelen hırsızlar sabah saatlerinde önce sokakta tur attı. Sokakta kimse olmadığını gören hırsızlar, voltalarını bitirdikten sonra iş yerine yaklaştı. Hırsızlardan biri, arkasında sakladığı demir kesme makasıyla kilidi kesti. 



Saniyeler içerisinde demir kilidi kesti 

Demir ustası gibi saniyeler içinde kilidi kesen hırsızlar, iş yerine girip kısa sürede içeriyi adeta talan etti. 5 bin TL değerindeki inşaat malzemelerini çalıp hızla olay yerinden uzaklaştılar. 

Sabah erken saatlerde iş yerine gelen Serdar K. hırsızlık olayını fark edince durumu polislere bildirdi. İhbar üzerine Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği polis ekipleri iş yerine geldi. Önce olay yerinde incelemelerde bulunan ekipler daha sonra da hem soyulan iş yerinin hem de çevredeki 28 adet güvenlik kamerasının kayıtlarını aldı.  



460 aracı tek tek incelediler 

Aracın plakasının son kısmının bantla kapatıldığını gören ekipler, plakanın 34 VJ ile başladığını ve aracın modelini tespit etti. Ardından toplam 29 güvenlik kamerasına yansıyan benzer model ve plakadaki 460 aracı inceledi. İncelemeler sonucunda plakanın 34 VJ 6609 olduğu belirlendi. Aracın sahibinin Murat K. olduğu ve 5 sene önce aracın Sadık G.’ye satıldığı öğrenildi. Ancak bu satışın noter üzerinden yapılmadığı ortaya çıktı. Araçla Bağcılar ilçesinde bir akaryakıt istasyonuna giren hırsızlardan Sadık G.’nin 9 adet sabıka kaydı olduğu saptandı.  

Sadık G.’nin evine giden polis ekipleri, hırsızı gözaltına aldı. Diğer hırsızın ise Yılmaz G. olduğu belirlendi. Sadık G., suçunu kabul etti. 



Yorumlar (0)