49,1 dereceden sonra sokaklarda in cin top oynuyor

Meteoroloji tarafından yapılan ölçümlerde son 60 senenin en sıcak günlerini yaşayan Şırnak'a bağlı Cizre ilçesinde yurttaşlar aşırı sıcaklardan etkilenmemek adına saat 11.00 ile 17.00 saatlerinde evlerden çıkmazken, esnaf da söz konusu saatlerde kepenk açmıyor.

YAŞAM 21.07.2021, 20:31 22.07.2021, 12:17
49,1 dereceden sonra sokaklarda in cin top oynuyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ölçümlerine göre 20 Temmuz 1998'de termometrelerin 48,5 dereceyi gösterdiği Cizre’de son 60 senenin en sıcak günleri yaşanırken, dün termometreler 49 dereceyi aşmış ve Cizre kendi rekorunu 23 yılın ardından kırmış oldu. Cizre'de hava sıcaklığının 50 dereceye ulaşması sebebi ile yurttaşlar sabah 11.00 ila 17.00 saatleri arasında evden çıkmamaya özen gösteriyor.

Sokaklar boşaldı

İlçede esnaf, sabah açtığı dükkanlarını saat 11.00 gibi kapattıktan sonra 17.00'ye dek evinde istirahat ediyor. Kavurucu sıcaklıkta evlerinde klima ortamında dinlenen yurttaşlar, gün ortasında evden çıkmamaya özen gösteriyor. Bu sebeple ilçede 11.00 ila 17.00 saatleri arası neredeyse in cin top oynuyor.

Son dönemlerin en sıcak yaz ayını yaşayan Cizre’de yurttaşlar sıcak havaya karşın bayram ziyaretlerini yapmaya çalışıyor. Cadde ve sokaklarda çok az sayıda insanın dışarıda olduğu ilçe merkezinde yurttaşlar güneş ışınlarından korunmak için serin ve gölge yerlerde durmaya özen gösteriyor.

"Maske takmak zor oluyor"

İlçede hava sıcaklığının her sene 50 dereceye kadar ulaştığını dile getiren Abdurrahman İnce, "Dün ilçemiz için sıcaklığın en yüksek olduğu bir gündü. Hava sıcaklığı dün neredeyse 56'yı gördü. Fakat sıcak havaya karşın günlük hayatımıza devam etmeye çaba gösteriyoruz. Çok zor olsa da bunu yapıyoruz fakat sıcaklıktan da bir hayli etkileniyoruz." dedi.

Cizreliler olarak aşırı sıcaklara alışkın olduklarını söyleyen Sabgatullah Anmal ise o yüzden sıcak hava her ne kadar çekilmez olsa dahi buna alıştıklarını dile getirdi. Anmal, "Allah herkese yardım etsin. Bu havaya rağmen dışarıda çalışan insanlar olduğunu unutmamak gerekiyor. Gerçekten çekilmez bir durum. Özellikle 13.00 ila 17.00 saatleri arasında dışarıya çıkmamaya çalışıyoruz. Esnaf bu saatlerde dükkanını kapatıyor. COVID-19 salgını sebebi ile hayatımızın vazgeçilmesi haline gelen maskelerden kurtulduğumuzda rahatlayacağız. Bir de bu sıcakta maske takmak çok zor oluyor." şeklinde konuştu. 







Yorumlar (0)