460 bin TL'ye aldığı sıfır araç hasarlı çıktı!

Bursa’nın İnegöl ilçesinde ilginç bir olay yaşandı. İnegöl’de yaşayan Onur Aydemir’in, araç bayisinden aldığı ve sıfır olduğunu düşündüğü aracı hasarlı çıktı

YAŞAM 04.03.2021, 11:08 05.03.2021, 13:23
460 bin TL'ye aldığı sıfır araç hasarlı çıktı!

Bursa’nın İnegöl ilçesinde ilginç bir olay yaşandı. Onur Aydemir’in araç bayisinden sıfır olarak satın aldığı aracın ekspertiz sonucu hasarlı olduğu ortaya çıktı.

Aracı teslim alıp, ekspertize götürdükten sonra aracın bagajında sökme ve tamamının boyalı olduğu ortaya çıktı. Olayın geç farkına varan Onur Aydemir, hemen aracı satın aldığı bayiye gitti ancak hiçbir sonuç alamayınca olay, yargıya intikal etti. 

"Hata fabrika kaynaklı"

Aracı satın aldığı bayiye giden Onur Aydemir, bu hatanın fabrika kaynaklı olduğu cevabını aldı. Onur Aydemir, yaşadıklarını şöyle aktardı:

“22 Aralık 2020’de 458 bin 300 lira vererek sıfır aracımı aldım, 5 Ocak tarihinde aracımı teslim aldım. 15 Ocak tarihinde Ekspertiz yaptırdım. Bunun sonucunda bana, aracın bagajında sökme takma olduğu ve bagajın komple boyalı olduğu söylendi. Boya ustasıyla da görüştüğümde o da bana, araçta boya olduğunu söyledi. Bayiye gittiğimde ise bayi müdürü bu hatayı kesinlikle kabul etmediklerini ve hatanın fabrika kaynaklı olduğunu söyledi. Ben de fabrikanın böyle bir hata yapmayacağını düşündüğüm için Almanya’da yaşayan bir ağabeyime danıştım. Aracın bilgilerini sorgulattım ve bana, Almanca ve Türkçe olarak bagaj kapağında sıkıntı olduğu ve mikron değerlerinin kontrol edilmesi gerektiği iletildi. İki tane ayrı ekspertiz raporu olsun diye bir ekspertiz daha yaptırdım. İki rapor da birbiriyle uyuşuyor.

Şaka gibi teklif: "İki bakım hediye edelim."

Avukatıyla görüştüğünü belirten Onur Aydemir, bayinin uzlaşma için kendilerine şaka gibi bir teklifte bulunduğunu aktardı: 

"Ben de avukatımla görüştüm. Avukatım, aracın şirketin adına kayıtlı olduğu için ticari mahkemeye başvuracağını söyledi. Ancak bundan önce bir arabuluculuk hizmeti olması sebebiyle aracı satın aldığım bayiyle tekrar görüştüm. Bu noktada bize şaka gibi bir teklifte bulundular. Bayi bize, iki bakım hediye ve ücretsiz onarım hizmeti vereceğini söyledi. Çocuk kandırır gibi bizi kandırmaya çalıştılar. Bu aracı sattığım zaman benim değer kaybım ne olacak? Bunu düşünmüyorlar. Gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar giderim.

Yorumlar (0)