46 yılda en az 2 bin kaset biriktirdi!

Muğla'da temizlik işçisi Süleyman Saraçoğlu'nun evinde biriktirdiği 2 binden fazla kaset, görenlere nostalji keyfi yaşatıyor. "Askere kasetlerimi sakladım da gittim" diyen Saraçoğlu, "Kasetleri dinlediğimde gençliğime gidiyorum. Geçmiş gözümde canlanıyor. Gönlüm genç kalıyor" dedi.

YAŞAM 25.02.2020, 11:38
46 yılda en az 2 bin kaset biriktirdi!

Muğla'nın Fethiye ilçesinde 46 yıldır biriktirdiği en az 2 bin kaseti evinde saklayan 61 yaşındaki Süleyman Saraçoğlu, akşamları teybinden dinlediği türkü ve şarkılarla nostalji keyfi yapıyor. 

Fethiye Belediyesinde temizlik işçisi olarak çalışan Saraçoğlu, ilk kasetini 15 yaşındayken satın aldı. Dinlediği kasetleri biriktirmeye başlayan Saraçoğlu'nun koleksiyonunda, 70'li yıllardan bugüne Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, arabesk ve pop sanatçıların yanı sıra yerel sanatçıların kasetleri bulunuyor.

"Boş zamanlarımda sinemaya giderdim, radyo dinlerdim"

Çocukluk yıllarında televizyonun yaygın olmadığını söyleyen Saraçoğlu, "Boş zamanlarımda sinemaya giderdim, radyo dinlerdim. Müziği eskiden kasetlerden dinlerdik. Sinemalarda sanatçıları görürdüm. Şarkıcılar da filmlerde oynarlardı." diye konuştu.

"Askere kasetlerimi sakladım da gittim"

Satın aldığı ilk kasetin 46 yıl önce yerel sanatçılardan Dirmilli Emin'e ait olduğunu belirten Saraçoğlu, "Babam bu gibi şeyleri sevmiyordu. Ondan saklaya saklaya topladım. Askere kasetlerimi sakladım da gittim. Askerden gelince yine devam ettim. Ferdi Tayfur, Gönül Akkor, Selda Bağcan, Cem Karaca, Barış Manço gibi sanatçıların kasetlerini de aldım. Yabancı sanatçıların kasetleri de var koleksiyonumda." ifadelerini kullandı.

Kasetleri iyi muhafaza ettiğini belirten Saraçoğlu, 1970'lerde aldıklarının orijinalliğini koruduğunu ve temiz olduğunu söyledi.

"Elimde olmayan kasetleri bulduğum zaman alıyorum"

Evindeki kaset çalarda her akşam müzik dinlediğini belirten Saraçoğlu, "Elimde 2 binin üzerinde kaset var. Hala elimde olmayan kasetleri bulduğum zaman alıyorum. Bazıları 'Kasete niye para veriyorsun?' diyor. 'Bunlarla uğraşılır mı?' diyenler de oluyor. Kasetleri dinlediğimde gençliğime gidiyorum. Geçmiş gözümde canlanıyor. Gençliğim bu kasetlerle geçti. Aynı kasetleri dinlerken o günleri hatırlıyorum. Gönlüm genç kalıyor." dedi.

Yorumlar (0)