4569 çay üreticisine korona testi!

Rize'ye diğer şehirlerden gelen 4 bin 569 çay üreticisine, yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri dâhilinde test uygulandı.

YAŞAM 24.05.2020, 13:36
4569 çay üreticisine korona testi!

Rize İl Sağlık Müdürlüğü, şehir dışından gelen çay üreticilerine yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında her haneden bir kişi seçilerek test uygulandığını duyurdu. 

Yapılan açıklamada, testlerin 3'er kişilik 110 ekiple yapıldığına dikkat çekilerek, taramaların ilk gününde 4 bin 569 numune alındığı ifade edildi. 

Rize genelindeki 11 ilçe ve il merkezi dâhil 207 mahalle ve 347 köyde gerçekleştirilen taramaların, bayramın ikinci ve üçüncü günü de süreceği belirtilen açıklamada, "Hem çay tarımı için gelen vatandaşlarımızdan hem işçi statüsünde gelen vatandaşlarımızdan alınan numuneler, Ankara Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarları ve Biyolojik Ürünler Daire Başkanlığına sabah saatlerinde gönderildi." denildi. 

Açıklamada, test sonuçlarının Ramazan Bayramı'nın sonuna kadar belli olmasının planlandığı kaydedilerek, sonuçları alınan üretici ve işçilerin, ekipler tarafından aranarak bilgilendirileceği aktarıldı.

Yorumlar (0)