450 bin TL'ye sıfır araç aldı! Hayatının şokunu yaşadı

Tokat’ta yaşayan Gazi Kürk, İstanbul’da bayiden satın aldığı sıfır aracı ekspertize kontrole götürdü. Kürk, 450 bin TL fiyatla satın aldığı sıfır otomobilin 50 bin lira hasar kaydı olduğunu öğrendikten sonra hayatının şokunu yaşadı.

YAŞAM 15.03.2022, 14:11 15.03.2022, 14:14
450 bin TL'ye sıfır araç aldı! Hayatının şokunu yaşadı

Tokat'ta yaşayan Gazi Kürk, İstanbul'da bir bayiden satın aldığı arabanın kaporasını ödeyerek otomobilin gelmesini bekledi. Bayiden gelen haber sonrasında Tokat'tan İstanbul'a giden Kürk, aracını teslim aldı.

Sıfır zannettiği aracın 50 bin lira hasar kaydı çıktı

Ford markalı aracı satın aldıktan sonra ekspertize kontrol ettirmeye götüren Kürk, duydukları karşısında hayatının şokunu yaşadı. Ekspertiz sonucunda otomobilin arka kapısının hasarlı ve tamamen boyalı olduğu sonucu ortaya çıktı. Aldığı aracı bayiye geri götüren Kürk, 15 günlük sürede herhangi bir sonuç alamadı. Bayi’nin ekspertizi sonucunda da otomobilin boyalı olduğu ortaya çıkmasına rağmen zararı karşılanmayan Kürk, haklarını korumak amacıyla mahkemede dava açtı.


“Araçtaki hatayı bayi de kabul etti”

Araç sahibi Kürk, “Bu arabayı almak için Tokat'tan İstanbul’a geldim. Kapora yatırmıştım zaten öncesinde. ‘Otomobilin geldi, gel al’ dediler. Ben de gelip aracı aldım. Aracı alıp ekspere götürdüm. Sağ arka kapısı tamamen boyalı çıktı. Kapının üretim tarihi kapının altında belirtilmesi gerekirken kapıda bir tarih de yer almıyor. Diğer kapılarda üretim tarihi bulunuyor. Yasal haklarımı arayacağım. Şu an aracın değeri 450 bin TL. Araçta 50 bin lira hasar var. Bana şu anda ya aracın yenisini verecekler veya araçtaki hasar kaydını bana geri ödeyecekler. Beni mağdur ettiler. Avukatım yoluyla ihbarname yolladım. 15 gündür devamlı olarak oyalıyorlar. Hiç yardımcı olmuyorlar” sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)