42 can verilen o yol temizlendi ancak...

Çığda 42 kişinin yaşamını yitirdiği Van-Bahçesaray kara yolu, faciadan bir ay sonra başlayan çalışmalar neticesinde bugün itibariyle kardan temizlendi. Ancak yol, çığ riski sebebiyle bir süre daha ulaşıma kapalı kalacak.

YAŞAM 21.04.2020, 14:25
42 can verilen o yol temizlendi ancak...

Van'da 4 ve 5 Şubat'ta düşen çığ sebebiyle 42 kişinin yaşamını yitirdiği Van-Bahçesaray kara yolu, 32 gün süren çalışmalar sonucunda 78 gün sonra kardan temizlendi.

Yüksek dağların yamaçlarından geçen Van-Bahçesaray kara yolu, 42 kişinin hayatını kaybettiği çığ faciasından bu tarafa hem olumsuz hava koşulları hem de yeni çığ tehlikesi sebebiyle kapalı tutuluyordu.

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü karla mücadele ekipleri, havaların ısınmasıyla, yolun kapalı olan 35 kilometrelik bölümünü 32 gün süren çalışmayla kardan temizledi.

Karayolları ekiplerinin meşakkatli çalışması sonucu açılan yol, çığ riski sebebiyle bir süre daha ulaşıma kapalı kalacak.

Karayolları ekip şefi Faruk Çeliker, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, çalışmaları 11 iş makinesi ve 25 kişilik ekiple yürüttüklerini belirtti.

Yolu zorlu bir çalışmanın ardından 32 günde ulaşıma hazır hale getirdiklerini vurgulayan Karayolları ekip şefi Faruk Çeliker, "Yol boyunca kar kalınlığı 2 metrenin altına düşmüyor. Bu yıl çok fazla kar yağdı. 35 kilometrelik bölümü zorlu coğrafya ve iklim şartlarına rağmen açtık. Türkiye'de bu mevsimde karla mücadelenin olduğu nadir bölgeyiz." şeklinde konuştu.

Bahçesaray'a, Bitlis'in Hizan ilçesi üzerinden gidilen alternatif yoldan ulaşım bulunuyor.

Yorumlar (0)