4 senedir çatıdan inmiyor, esnaf ciğer ve balıkla besliyor

Çorum’un Sungurlu ilçesinde, 4 senedir bir binanın çatısında yaşamını sürdüren ve bütün çabalara rağmen çatıdan indirilemeyen kedi, kentin maskotu haline geldi. Çatıyı terk etmeyen kediyi, bölgede bulunan esnaf besliyor.

YAŞAM 27.10.2021, 15:18 28.10.2021, 09:51
4 senedir çatıdan inmiyor, esnaf ciğer ve balıkla besliyor

Çorum'un Sungurlu ilçesine bağlı Halıcılar Caddesi'nde, tek katlı bir binanın çatısında yaşamını sürdüren bir kedi, 4 senedir aşağı inmiyor. 

Esnaf, çatıda besliyor

Vatandaşların ve çevre esnafının çatıya bıraktığı su ve yemek ile yaşamına devam eden kedi, kentin maskotu haline geldi. Kedi, vatandaşların ve itfaiye ekiplerinin 4 senedir devam eden çabalarına rağmen çatıdan bir türlü indirilemedi. Yıllardır kediyi çatıdan indirmek için çaba harcayan vatandaşlar, kedinin insanlara kesinlikle yaklaşmadığını ve çatıya bırakılan yemekleri dahi insanlar uzaklaştığında yediğini ifade etti.

Çatıdaki kedinin yaşamını sürdürmesi ve beslenmesine imkan tanıyan vatandaşlardan Muttalip Yavuz, “Bu kedi, salgın döneminden 2 ya da 3 sene önce karşıdaki çatıdan buraya geldi, o günden beri bu çatıdan indiremiyoruz. İtfaiye ekipleri 3-4 defa indirmek için geldi ama bir netice alamadılar. Bizde indirmek için ara ara uğraşıyoruz fakat başaramadık. Çevredeki esnaflar olarak biz de kedinin yaşamına devam ettirebilmesi için içecek ve yiyeceğini çatıya koymakla çareyi bulduk. Artık insanlara küsmüş, insanlardan uzak bir şekilde çatıda yaşamını sürdürmeye karar vermiş” sözlerini kullandı.

"Ne yaptıysak indiremedik”

Aynı caddede ayakkabıcılık ile uğraşan Ahmet Köylü, sürekli olarak kediye su ve yemek verdiklerini aktararak, “Bildiğim kadarıyla bu kedi, en az 4 senedir çatıdan inmiyor. İtfaiye ekiplerinin indirme çabaları dahi boşa çıktı. Çarşı esnafı olarak biz de suyunu ve yiyeceklerini çatıya çıkarıyoruz. Normal yiyecekler haricinde balık, tavuk ve ciğer eti veriyoruz. Uzaklaştığımızda, çatıya bıraktığımız yemekleri yemeye geliyor. Yiyecek vermediğimizde yalvarır gibi aşağıya sesleniyor. Ne yapsak indiremedik. Bu kedinin hikayesi çok büyük” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)