4 saatlik iznini 4 bin fidan diktiği adasında geçirdi!

Keban Baraj Gölü'nün ortasında bulunan adaya 15 senede 4 bin fidan diken 81 yaşındaki Ziya Abay, yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri dâhilinde bugün verilen 4 saatlik dışarı çıkma iznini adasına giderek geçirdi.

YAŞAM 10.05.2020, 13:50 10.05.2020, 13:55
4 saatlik iznini 4 bin fidan diktiği adasında geçirdi!

Eskişehir'de eşini kaybetmesinin ardından memleketi Tunceli'nin Pertek ilçesine dönüş yapan 81 yaşındaki Ziya Abay, Tunceli ile Elazığ arasında Keban Baraj Gölü Havzasında bulunan bir adayı keşfetti. 

Söz konusu adaya 4 bin fidan diken ve sulama havuzu ile onları büyüten Ziya Abay, yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri dâhilinde 65 yaş üstü kısıtlamasına takılması nedeniyle ilçede bulunan evine dönmek durumunda kaldı.

Abay, bugün normalleşme süreci kapsamında kendilerine verilen 4 saatlik dışarı çıkma izni için adını "Huzur" koyduğu adasına gitti. 

"4 bin tane ağacım var, bunlar benim evlatlarımdır"

Çok mutlu olduğunu söyleyen Abay, "Ben onlara hizmet edeceğim onlarda bana hizmet edecekler. Bunlar benim sevgilim ve çocuklarımdır. 4 bin tane ağacım var. Bunlar benim hep evlatlarımdır ben bunlara candan bakacağım onlar da bana bakacak. 4 saat bir izin geldi. Bende hemen adaya geldim ağaçlarımla ilgileniyorum çok mutluyum. Bu hastalık geçerse de daha da ilgileneceğim. 2 ay adaya gelmedim. Çok özledim onları şimdi geldim 4 saat de olsa onları gördüm." ifadelerini kullandı. 

"Bu hastalık geçerse gelip huzurlu adamda çalışacağım"

Abay, adanın adını Huzur koyduğunu hatırlatarak, "Herkes gelsin huzurunu burada alsın. Tunceli Valimiz Tuncay Sonel benimle çok ilgileniyor kendi ekiplerinden birilerini bu ağaçları budamak için yollarlarsa çok mutlu olurum. Bu hastalık geçerse gelip huzurlu adamda çalışacağım." açıklamasını yaptı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mesaj yolladı 

Anneler Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da mesaj yollayan Abay, "Annesinin ayaklarını öpüyorum. İyi bir evlat kazanmış onun için çok mutluyum." dedi.  

Yorumlar (0)