4 kişilik ailenin ölümünde yine "siyanür" bulgusu!

Antalya'da bulunan 8 katlı bir binanın en üst katında oturan 4 kişi ölü bulundu. Evdeki cesetlerin Selim Şimşek (36), eşi Sultan Şimşek'e (38) ile çocukları Ceren Şimşek (9) ve Ali Çınar Şimşek'e (5) ait olduğu belirlendi. Ekipler tarafından yapılan incelemede siyanür bulgusuna rastlandığı ifade edildi.

YAŞAM 09.11.2019, 09:02 09.11.2019, 13:38
4 kişilik ailenin ölümünde yine "siyanür" bulgusu!

Olay, bugün saat 02.00 sıralarında Antalya'nın Konyaaltı ilçesine bağlı Siteler Mahallesi 1315 Sokak Talip Yörükoğlu Apartmanı'nda meydana geldi. Şimşek ailesine ulaşamayan bir yakını, dün saat 20.00 sıralarında eve geldi.

Yakını, zile bastı ve kapının açılmaması nedeniyle geri döndü. Gece yarısı tekrar eve gelen aynı kişi, yine kapının açılmayınca polise ihbarda bulundu. Olay yerine gelen polis ekipleri, Cumhuriyet savcısının talimatı üzerine kapıyı çilingir yardımıyla açtı.

Polis ekipleri, eve girdi ve salonda Selim Şimşek ve çocukları Ceren ile Ali Çınar'ın el ele cansız bedenlerini buldu. Evin diğer bölümlerine de bakan polis, banyoda da anne Sultan Şimşek'in cansız bedenini buldu. 

Siyanür zehirlenmesine bağlı ölmüş olabilirler

Site çevresinde polis tarafından güvenlik önlemleri alınırken, sağlık görevlileri de yaptıkları inceleme sonucu Şimşek ailesinin siyanür zehirlenmesine bağlı ölmüş olabileceğini ifade etti. Bunun üzerine polis ekipleri, diğer dairelerin kapısını çalarak binayı tahliye etti. 

Evlerin, boşaltan bina sakinlerinin bir kısmı yakınlarının evlerine giderken bazıları da park ve otobüs duraklarında bekledi. Polis ekipleri, ilaçlarını almak isteyen bina sakinlerinin sırayla evlerine girmesine izin verdi. Sokak da araç ve yaya trafiğine kapatıldı.

Siyanür bulgusuna rastlandı

İl Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri özel kıyafetler giyerek bina ve çevresinde incelemede bulundu.

Dairede siyanür bulunup bulunmadığını belirlemek için Afyonkarahisar'dan Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Tehditler (KBRN) ekibinin gelmesi istendi. Ekiplerin dairede yaptığı incelemede siyanür bulgusuna rastlandı. Şimşek ailesinin cenazeleri, incelemelerin tamamlanmasının ardından otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumu morguna gönderilecek.

Eve sabah saatlerinde bir kargo geldiği kaydedilirken, polis tarafından evde yapılan incelemede Selim Şimşek'in bıraktığı bir mektup bulundu. Bina sakinlerinden Mehmet Var, "Saat 03.00 sıralarında kapıcı kapıyı çaldı. 8'inci katta bir ailenin cansız bedenlerinin bulunduğunu söyledi. Polis binayı boşalttı. Komşumuzu çok tanımıyorum." ifadelerini kullandı.

Aynı binada oturan Serkan Abacı da "Gürültü üzerine uyandım. Kapıyı açıp çıkınca apartman görevlisi 8'inci kattaki bir dairede 4 kişilik ailenin cansız bedenleri bulunduğunu, siyanürden zehirlenmiş olabileceğini söyledi. Ailenin cesetlerinin bulunduğunu belirtti. Bunun üzerine apartmanı tahliye ediyoruz dediler. Bir tane kedim var. Onu alıp çıktım. Aileyi tanımıyorum." şeklinde konuştu. 

Diğer yandan binaya ilk giren 3 polis memuru ile 3 sağlık görevlisi, kokudan etkilenince hastanede tedavi altına alındı. Polis ve sağlık görevlilerinin durumunun iyi olduğu, tedbiren gözetim altında tutuldukları ifade edildi. 

Siyanür nedir?

‘Prusik asit’ ya da ‘Hidrosiyanik asit’ olarak bilinen siyanür, oldukça zehirli bir maddedir. Tuzları trityum siyanür ve sodyum siyanür, maden sanayi ve demir çelik endüstrisi gibi farklı sanayi kollarında kullanılmaktadır. Siyanürün vücuda olan etkisi hızlı bir şekilde görülmektedir. Bu nedenle siyanüre bağlı ölümler çok kısa süre içinde yaşanmaktadır.

Siyanür zehirlenmesini nasıl anlayabiliriz?

Siyanür zehirlenmesinin meydana gelmesi, kullanılan zehrin türüne göre değişiklik göstermektedir. Hidrojen siyanür, en hızlı etki eden türdür. Hidrojen siyanür zehirlenmesinin belirtileri kendisini saniyeler içinde göstermeye başlarken, ölüm de dakikalar içinde gerçekleşir.

Genel olarak siyanür içeren maddelerin ağız yolu ile alınması, siyanür zehirlenmesine yol açar. Deriden emilim ve solunum yoluyla da zehirlenme yaşanabilir. En tehlikeli olanı solunum yolu ile zehirlenmedir çünkü alveoller ve bronşiyal mukozadan toksik dozda emilim oldukça hızlı bir şekilde gerçekleşir.

Siyanüre bağlı zehirlenmelerde en duyarlı organlar kalp ve merkezi sinir sistemdir. Hafif derecede yaşanan zehirlenmelerde baş ağrısı, bulantı, baş dönmesi, kuvvetsizlik ve kusma görülür. Siyanür tuzlarının mide mukozasında oluşturduğu bölgesel iltihabi reaksiyona bağlı olarak bulantı ve kusma gerçekleşir. Aynı zamanda bilinç kaybı ve havale de (konvulsiyon) gelişebilir. Genellikle nabız, bu düzeyde hızlıdır.

Yorumlar (0)