4 karısı, 56 çocuğu, 300 torunu var!

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde Hamo Ağa olarak bilinen ve 4 karısı, 56 çocuğu ve 300 torunu olan Bismil İlçe Ziraat Odası Başkanı Mehmet Arslan, bölgedeki Kur’an kursuna giden öğrencilere, hocalara ve kentin ileri gelenlerine iftar yemeği verdi. Yemeğe yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

YAŞAM 31.05.2019, 09:15
4 karısı, 56 çocuğu, 300 torunu var!

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde 4 karısı, 56 çocuğu ve 300 torunu olan Bismil İlçe Ziraat Odası Başkanı Mehmet Arslan tarafından düzenlenen iftar yemeğine Sur ilçe Kaymakamı Abdullah Çiftçi, Kur’an kursu hocaları ve öğrenciler katıldı. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı yemekte, Hamo Ağa ve oğlu Tahsin Arslan tarafından karşılanan misafirler, avluya kurulan masalara geçerek yemeklerini yediler.

Ramazan ayı nedeniyle iftar yemeği verdiğini belirten Mehmet Arslan, “Bu mübarek Ramazan ayı gününde dostlarımı toplayıp bu güzel ortamda iftar yemeği verdim. Allah onlardan ve devletten razı olsun. Devletin ömrü 10 yıl olsa, benim ömrüm 20 olur ise, Cenabı Allah benim 20 yıllık ömrümü devlete versin. Hepimizin mübarek Kadir gecesi de mübarek olsun. Allah hepimizden ve devletimizden razı olsun.” diye konuştu.

Oğlu Tahsin Arslan ise şu konuşmayı yaptı:

Allah razı olsun katılan tüm dostlardan ve misafirlerden. Özellikle Kur'an kursu ve mendereslerden katılan öğrenci ve hocalarımızın katılımına yönelik yoğunluğumuz oldu. İşte etrafımızdaki komşularımız, köylerimiz ve akrabalarımızı burada topladık. Varsa bir kırgınlık ve küskünlüğü Ramazan ayında bir araya gelip bu kırgınlık ve küskünlüğü giderilmesi, birbirlerinin sevmesi bir birlerine saygı göstermesi için böyle bir iftar yemeği verdik. Katılan tüm herkesten Allah razı olsun.

Yemeğe katılan misafirler, Mehmet Arslan ve oğlu ile çay içip sohbet ettikten sonra köyden ayrıldılar.

Yorumlar (1)
Yücel kıvrak 5 yıl önce
Helal olsun dayı be maşAllah diyelim