4 ilde koronavirüs alarmı!

Manisa, Kütahya, Ordu ve Hatay'da 4 kişi, yeni tip koronavirüs (Covid-19) şüphesiyle gözlem altına alındı.

YAŞAM 26.02.2020, 17:20 26.02.2020, 17:54
4 ilde koronavirüs alarmı!

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Covid) hızla yayılıyor. 

Ordu’da E.K. (25), yüksek ateş belirtisiyle hastanaye gitti. Japonya'dan geçen hafta geldiği öğrenilen E.K., koronavirüs şüphesiyle Palyatif Bakım Servisi'nde gözlem altına alındı. Ankara Ulusal Viroloji Laboratuvarı'na alınan kan örnekleri iletildi.

Hatay’da Bangladeş uyruklu bir kişi, yüksek ateş belirtisiyle Mustafa Kemal Üniversitesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne gitti. 

Bangladeşli şahıs, koronavirüs şüphesiyle gözlem altına alındı ve kan örnekleri Ankara’ya gönderildi. Ülkesinden İran’a buradanda kara yolu ile Suriye’ye giden Bangledeşli, rahatsızlandıktan sonra Türkiye'ye getirildi.

Manisa'da Çinli turistlere rehberlik yaptığı öğrenilen kadın, üşüme ve titreme belirtileriyle Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi'ne başvurdu. Hastanede tedbir alınarak çalışanlara maske dağıtıldı. Söz konusu kişide "koronavirüs"  bulguları tespit edilemedi. 

Hastanın özel servise alınarak tedavisinin sürdürüleceği kaydedildi. Söz konusu serviste de tedbirlerin devam ettirileceği bildirildi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"26 Şubat tarihinde 24 yaşındaki kadın hasta, 1 gündür devam eden üşüme, titreme şikâyeti ile hastanemize başvurmuştur. Yapılan muayene sonrasında koronavirüs enfeksiyonuna yönelik bulguya rastlanmamıştır. Bu sebeple Halk Sağlığı Merkezi hastadan test için örnek alınmasına gerek görmemiştir. Hastanemiz konu ile ilgili hassasiyeti nedeniyle tedbir amaçlı örnek alınmasına ve teste gönderilmesine karar vermiştir. Hastamızla ilgili bir karantina söz konusu değildir. Acil servisimiz hizmete devam etmektedir."

Kütahya'nın Simav ilçesinde de koronavirüs şüphesiyle bir kişi gözlem altına alındı.

Tayland'a tatil için giden 40-45 yaşlarında bir erkek, rahatsızlanınca ilçede bulunan bir hastanede "koronavirüs" şüphesiyle gözlem altına alındı. Hastanın gerekli sağlık kontrollerinin yapılması amacıyla Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmesine yönelik karar alındı.

Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetkilileri, hastanedeki Plastik Cerrahi bölümünü tahliye ederek Simav'dan gelecek hasta için karantina bölgesi meydana getirdi. Öte yandan, tüm hasta ve hasta yakınlarına maske ve eldiven verildi. 

Gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra hastanın saat 13.00 sularında sevki gerçekleştirildi. Hasta ayakta ve özel kıyafetli sağlık görevlileriyle beraber Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne taşındı. 

Uşak'ta gerçekleştirilecek kontrollerinin ardından hastanın, Sağlık Bakanlığı yetkilileri gözetiminde Ankara'ya götürüleceği bildirildi. 

Yorumlar (0)