4 il için toz fırtınası uyarısı!

İç Anadolu'da 4 kente toz fırtınası ve kuvvetli rüzgar uyarısı yapıldı.

YAŞAM 08.10.2020, 15:15 09.10.2020, 16:30
4 il için toz fırtınası uyarısı!

Kayseri, Nevşehir, Yozgat ve Kırşehir'de kuvvetli rüzgar ile birlikte yoğun toz fırtınası oluşması bekleniyor.

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezi uzmanlarının değerlendirmelerine göre; Cuma günü (yarın) saat 10.00 ile 20.00 arasında Kayseri, Nevşehir, Yozgat ve Kırşehir çevrelerinde güneybatı yönünden fırtına ve kuvvetli rüzgar, Kayseri'nin batısı ile Kırşehir ve Nevşehir çevrelerinde ise kuvvetli rüzgar ve beraberinde yoğun toz fırtınası oluşacak.

Meteoroloji uzmanları, kuvvetli rüzgarın ve fırtınanın yüksek kesimlerdeki hızının 80 kilometre/saate kadar çıkmasının beklendiğini bildirdi.

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğünün uyarısında, saatteki hızı 80 kilometreye çıkan rüzgar ve fırtınaların ağaç ve direklerin devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksama, nefes almada güçlük çekilmesi ve görüş mesafesinin düşmesi gibi problemlere yol açtığı hatırlatılarak, vatandaşların ve yetkililerin yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmasında fayda bulunduğu bildirildi.

3 gün önce de Kıyı Ege ve Marmara'ya toz taşınımı uyarısı yapılmış, bölgede etkili olan toz taşınımı olumsuzlukları beraberinde getirmişti.

Toz taşınımı ile ilgili kıyamet görüntülerini andıran görüntüler ise 12 Eylülde başkent Ankara'nın Polatlı ilçesinden gelmişti.

Şiddetli rüzgar ve kum fırtınası sebebiyle başkent Ankara'da 6 kişi yaralanmıştı.

Yorumlar (0)