4 bölge için sağanak uyarısı

Meteoroloji'den yapılan son uyarıya göre, Trakya, batı ve doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sağanak yağış etkili olacak. Yağışlar; Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda kuvvetli olacak. Bu nedenle, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

YAŞAM 25.05.2020, 08:59
4 bölge için sağanak uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son verilerine göre; yurdun kuzey iç ve doğu kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Balıkesir hariç Marmara Bölgesinin tamamı, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile, Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak, Bartın, Ordu ve Şanlıurfa çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek. Yağışlar, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda kuvvetli olacak.

Rüzgâr

Rüzgâr; Doğu Anadolu’nun doğusunda güney yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esecek.

Hava sıcaklığı

Hava sıcaklığı iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgâr genellikle kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu’nun doğusunda güney yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esecek.

Güçlü yağış var

Yağışlar; Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda kuvvetli olması bekleniyor. Bu yüzden su baskını, yıldırım, yerel küçük çaplı dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklar yaşanabilir. Dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Güçlü rüzgâr olacak

Rüzgâr; Doğu Anadolu’nun doğusunda güney yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esecek. Kuvvetli rüzgârın yaşatacağı olumsuzluklara karşı da dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

İllerde hava durumu

İSTANBUL °C, 20°C
Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde hafif sağanak yağışlı

ANKARA °C, 23°C
Parçalı ve çok bulutlu

İZMİR °C, 27°C
Az bulutlu ve açık

ANTALYA °C, 30°C
Az bulutlu ve açık

ZONGULDAK °C, 19°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde hafif sağanak yağışlı

TRABZON °C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde sağanak yağışlı

ERZURUM °C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DİYARBAKIR °C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Yorumlar (0)