4 bilezikle girdiği işte milyonluk servet sahibi oldu

Antalya’da yapamazsın diyenlere inat 4 bileziğini satıp hayvancılığa giren Fatma Öncel, 14 senede milyonluk servet sahibi oldu.

YAŞAM 15.07.2021, 15:34 16.07.2021, 12:19
4 bilezikle girdiği işte milyonluk servet sahibi oldu

Antalya Muratpaşa’da yaşamını sürdüren 42 yaşındaki 3 çocuk sahibi Fatma Öncel, 14 sene önce eşine destek olmak amacıyla hayvancılıkla uğraşmak istedi.

Öncel, polis memuru eşinden olumlu cevap almasıyla düğünden kalan 4 bileziğini de 2 bin 500 TL fiyatla satarak 2 bin 400 TL’ye inek, 100 TL’ye ise hayvanını besleyecek bir yem aldı. Önceleri ineklerin sütün satıp para kazanmaya başlayan Öncel, inek sayısını zamanla 20’ye kadar çıkardı.

İneklerini besleyebilmek amacıyla bir de tarla kiralaması yapan Öncel, buraya ekmiş olduğu mısır harmanıyla birlikte hayvanlarını beslemeye başladı.

14 senede 150 ineği, yüzlerce tavuk ve keçisi oldu

Ardından keçi ve tavuk da beslemeye başlayan azimli kadın, 14 sene sonrası 150 inek, yüzlerce tavuk ve keçi sahibi oldu.

2 yıl önce de 100’e yakın kuluçka ve kaz makinesi alan Öncel, geçen sürede bini aşkın kazın sahibi oldu.

Artık tek olarak beslediği hayvanların sayısının çoğalmasıyla beraber işçi de tutmak durumunda olan Öncel, 20 dönüm genişliğindeki arazide 1 milyon TL’nin üzerindeki bir servetin de sahibi oldu.

Kurban Bayramı’ndan önce kurbanlık satışları gerçekleştirdiğini ve şimdiye dek 150’nin üstünde büyükbaş hayvanın olduğunu söyleyen Öncel, “4 bileziğimi satarak bir buzağı ve annesini aldım. Küçükbaş hayvan sayım da şimdi 220-230 arasında.

Bakarak hayvanları işi bu konuma getirdim. 14 sene önce başladım bu işe ve yaz-kış demeksizin sürekli yapıyorum.

14 yıldır her yıl yirmişer adet büyükbaş sattım, küçükbaş hariç olmak üzere. Kazanmış olduğum parayı hayvanlara harcayıp yeniden dişi hayvan alıyorum.

"Bine yakın kazı toptan satacağım"

Hayvan sayımı eksiltmiyorum, üzerine tekrar katıyorum. Yalnızca satmıyorum. Yumurta ve süt satıyorum. Bu defa kaz işine de el attım. Onun yumurtaları için bir kuluçka makinesi alıp yumurtaları koyduk. Şimdi bine yakın kaz bulunuyor. Kazları toptan satış yapacağım.” şeklinde konuştu.

Hayvancılığın çok zor bir meslek olduğunu söyleyen Öncel, “Başından hiç ayrılmıyorsunuz bu işte. Bir yere gittiğinizde aklınız hep burada. Yazı-kışı yok.

Hayvanlara çocuklarımdan daha fazla zaman ayırdım. Çocuklarım okullarına sabah gidip akşam geliyorlar ancak hayvanlarıma 24 saat zaman ayırıyorum. Hayvancılığı seviyorum ve mutluyum.” dedi.

"Sen polis eşisin yapamazsın, dediler"

Kendisine bu işe girmeden önce yapamayacağını söyleyen kişilerin olduğunu fakat azimle işine devam ettiğini de söyleyen Öncel, “Kadın başıma burayı yürütüyorum. Bana yapamayacağımı söyleyenler oldu. Sen polis eşisin yapamazsın dediler. Dışarıdan farklı şekilde gözüküyor ancak değil.

Herkesin bakışları şaşkın şimdi bana. Benimle gurur duyuyorlar. Kadınların bu işleri yapıp edemeyeceğini söylemesinler. Hayvancılık biterse ülkemizde her şey biter. Yalnızca bu işi para olarak görmesinler. Eğer kadın isterse her şeyi yapar.” dedi.

Öncel, son olarak girmiş olduğu kaz işinden de gelir elde etmek istediğini söyleyerek, “Sabah, akşam ve öğlen kazları beslemeye geliyorum. Tanıyorlar beni. Bin tanenin üzerinde kazım var. Dişileri bırakarak erkekleri satıyorum. Ortalama olarak erkekler 3 kilo geliyor.

Bir tanesini 180-200 lira arasında satıyorum. 70 anaç kaz almıştım. Yumurtalarıyla kendim ürettim bu kazları. 2 sene içinde ürettim ortalama. 70 kazdan şu an bin tane kazım var. Sayılarını da her sene çoğaltacağım.” dedi.

Kadının emekli polis memuru eşi Saadettin Öncel ise eşinin başarısından oldukça mutlu olduğunu ifade ederek, “4 bilezik birkaç inek diye kimi zaman soruyorlar. Fatma hanımın çiftliği tırnaklarıyla kazıyarak 4 bileziğiyle sermayesi az olarak bugünleri gelmiş ve görmüş.” ifadelerini kullandı.

Öncel sözlerini, “Büyük çiftliklere bakıldığı zaman bizler devede kulağız ama burada da ciddi bir başarı bulunuyor. Eğer kadınlara destek olunursa başarılar da sürer.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)