37 ilde FETÖ yapılanmasına operasyon

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Dışişleri bünyesinde çalışan ve daha önce FETÖ ile üyelik veya irtibatları sebebiyle meslekten uzaklaştırılan veya çıkarılan, haklarında gözaltı kararı verilen 29 şüpheliden 14'ü yakalandı. Öte yandan yine Savcılık tarafından, FETÖ’nün Jandarma mahrem hizmetler yapılanmasına ilişkin soruşturmada, 96 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

YAŞAM 22.10.2021, 10:09 22.10.2021, 12:35
37 ilde FETÖ yapılanmasına operasyon

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmalar kapsamında, birçok şüpheli gözaltına alınırken, birçok kişi hakkında da gözaltı kararı verildi.

Dışişleri bünyesinde çalıştığı belirlenen 29 şüpheliye gözaltı kararı

Farklı kademelerde, Dışişleri teşkilatı bünyesinde çalışırken FETÖ ile irtibatları ya da üyelikleri sebebiyle meslekten uzaklaştırılan ya da ihraç edilen, ByLock kullandıkları tespit edilen 29 zanlıya ilişkin gözaltı kararı verildi. Ayrıca şüpheliler ile ilgili ihtisas memurluğu, konsolosluk ve meslek memurluğu yazılı sınavlardan önce soruları aldıklarına yönelik delillere ulaşıldığı aktarıldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, sabahın erken saatlerinde Ankara merkezli 15 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyon sonucunda 14 kişi gözaltına alındı. Firari olan şüphelilerin yakalanması amacıyla çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Jandarma mahrem yapılanmasına operasyon

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, FETÖ’nün Jandarma Genel Komutanlığı "mahrem hizmetler" yapılanmasında bulunduğu belirlenen 96 şüpheliye ilişkin gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından gerçekleştirilen soruşturmada Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi, MİT ile SİBER Daire Başkanlıkları tarafından FETÖ üyelerinin deşifresine ilişkin çalışma başlatıldı.

Soruşturmada, örgütün Jandarma Genel Komutanlığı yapılanmasında bulunduğu belirlenen, görevden daha önce uzaklaştırılmış 18 astsubay ile ilişiği kesilmiş 78 askeri öğrenci ile ilgili gözaltı kararı verildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, zanlıların yakalanması için Ankara merkezli 37 ilde operasyon düzenledi. Şu ana kadar 67 şüphelinin gözaltına alındığı belirtildi.

Yorumlar (0)