36 yaşındaki anne, uzaktan eğitimde çocuğuyla okuma yazma öğrendi

Şırnak'ta yaşamını sürdüren 36 yaşındaki Saliha Uygur, çocuğuyla beraber EBA portalı üzerinden okuma yazma öğrendi.

YAŞAM 06.01.2021, 13:51 07.01.2021, 10:45
36 yaşındaki anne, uzaktan eğitimde çocuğuyla okuma yazma öğrendi

Şırnak'ta bir anne çocuğuyla beraber EBA üzerinden okuma yazmayı öğrendi.

Şırnak Silopi'de oğlu ile uzaktan eğitim alan 5 çocuk annesi 36 yaşında olan Saliha Uygur, EBA üzerinde okuma yazma öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor.

MEB tarafından koronavirüs salgını tedbirleri dahilinde hayata geçirilen kararlarla EBA sistemi üzerinden uzaktan eğitim dersleri gerçekleştiriliyor.

Oğluyla okuma yazma öğrendi

Şırnak'ta da 36 yaşındaki Saliha Uygur oğluyla beraber canlı derslere katılarak okuma ve yazmayı öğrendi.

Uygur, uzaktan eğitim alan çocuklarına yardımcı olmak için canlı derste çocuklarıyla vakit geçirirken okuma yazma öğrenmeye karar verdi ve çaba sarf ederek okuma yazmayı öğrendi.

Uygur çocuğunun öğretmeninden de olumlu görüşler alarak, derslere katılım sağladı ve kısa zaman içerisinde başarılı oldu.

"Öğretmen çocuğumla beraber bana da ödev veriyor"

Gazetecilere yaptığı açıklamada maddi sebeplerden ötürü okula gidemediğini ve okuma yazmayı bilmediğini ifade ederek şunları söyledi:

"Çocuklarımdan en küçüğü Hasan'la öğretmeninden de izin alıp derslere girdim. Önceleri zorlandım fakat okuma yazmayı öğrendiğimde daha da çok sevmeye başladım. Kısa bir zamanın ardından okuma yazmayı söktüm. Şimdi matematik sorularını çözüyorum. Öğretmen çocuğumla beraber bana da ödev veriyor. Çoğunlukla oğlumla ödev yapıyoruz. Her velinin mutlaka öğrencisiyle yakından ilgilenmesi gerek. Okuma yazmayı öğrenmemin ardından resmi kurumlarda da artık kendimi rahatlıkla ifade edebiliyorum. Bu konuya ilişkin bana destek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum."

Yorumlar (0)