33 kente sarı kodlu uyardı: Çok yoğun kar…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü uzmanlarının değerlendirmelerine göre bugün Karadeniz, Marmara'nın doğusu, Doğu Anadolu ve İç Anadolu bölgelerinde yoğun kar yağışı olacak. Yağışlar özellikle Bartın, Karabük ve Zonguldak çevrelerinde çok yoğun olacak.

YAŞAM 19.02.2021, 09:09 20.02.2021, 09:56
33 kente sarı kodlu uyardı: Çok yoğun kar…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü uzmanlarının son değerlendirme ve tahminlerine göre yurt geneli parçalı bulutlu ve çok bulutlu, Çanakkale ve Balıkesir dışında Marmara Bölgesi, İç Anadolu’nun doğusu, Malatya ve Elazığ dışında Doğu Anadolu Bölgesi, Karadeniz, Eskişehir, Çankırı, Batman, Karaman ve Siirt çevreleri yağışlı geçecek.

Yoğun kar yağışı

İstanbul kıyılarında yağmur, genel olarak ise karla karışık yağmur ve kar biçiminde olması öngörülen yağışlar; sabah vakitlerinde Kastamonu'nun kuzey kesimleri ile Düzce, Bartın ve Zonguldak çevrelerinde, akşam vakitlerinde ise Artvin'in kıyı kesimleri ile Rize çevrelerinde yoğun kar biçiminde olacak.

Marmara Bölgesi, doğu ve iç kesimlerde don ve buzlanma olaylarıyla beraber yer yer pus ve sis öngörülüyor.

Hava sıcaklıkları

Hava sıcaklıkları İç Anadolu ve Ege'de 2-4 °C yükselecek, diğer yerlerde ise ciddi bir değişiklik olmayacak.

Çığ uyarısı

Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsüne sahip dik yamaçlarda muhtemel çığ riski olduğundan, yaşanabilecek felaketlere karşı tedbirli ve dikkatli olunması isteniyor.

Çiftçilere uyarı

Türkiye'nin kıyı kesimlerinde hafif zirai don, iç kesimlerinde ise orta zirai don ve yer yer kuvvetli zirai don beklendiğini bildiren Meteoroloji uzmanları, başta çiftçiler olmak üzere vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerektiğini belirtiyor.

Yorumlar (0)