320 kilo eroin böyle bulundu!

Uluslararası bağlantısı olan bazı suç örgütlerinin yurt dışından getirilen uyuşturucuyu piyasaya süreceğini öğrenen polis, İstanbul'da bulunan 5 ilçede operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda 9 kişi gözaltına alınırken, yüzlerce kilo uyuşturucu madde bulundu.  Büyükçekmece'de TIR'a gerçekleştirilen operasyonda suntalar arasına gizlenen 320 kilo 200 gram eroin ele geçirildi. Bakırköy'deki operasyonda bulunan 2 valiz ve gelinliğe de metamfetamin ismi verilen uyuşturucu maddenin işlendiği tespit edildi.

YAŞAM 20.11.2019, 13:23 20.11.2019, 13:31

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uluslararası bağlantıya sahip olan bazı suç örgütlerinin yurt dışından getirilen uyuşturucuyu piyasaya süreceğini öğrenince hemen harekete geçti. Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri, 3 aylık teknik ve fiziki takibin ardından10 - 19 Kasım tarihleri arasında 4 operasyon gerçekleştirdi. 

Operasyonların gerçekleştirildiği Tuzla, Büyükçekmece, Pendik, Bakırköy ve Bayrampaşa'daki adreslerde yüklü miktarda uyuşturucu madde bulundu. Ekiplerin düzenlediği operasyonlarda H.K.(40) , M.K.(80), M.Ç.(40) , H.A.(46) , F.K.(32), M.M.(30) , S.E.(22) ve İran uyruklu oldukları belirtilen Z.B.P (35) ile A.H.A.(41) yakalanarak gözaltı alındı.

TIR'a Büyükçekmece'de operasyon gerçekleştiren ekipler, 320 kilo 200 gram eroin buldu. TIR'ın kasasında yüklü olan kontrplak suntaların arasına gizlenen eroin, Bozok isimli narkotik polis köpeği aracılığıyla bulundu.

Tuzla ve Pendik'teki adreslere gerçekleştirilen operasyonlarda ise 141 kilo 100 gram skunk adı verilen uyuşturucu madde ve hassas terazi bulundu. Ayrıca, özel müşteriler için hazırlanmış 15 kilo esrar ele geçirildi. Bayrampaşa'da bir adrese gerçekleştirilen operasyonda ise 4 kilo 128 gram ecstasy uyuşturucu hap ele geçirildi. 

Valizlerin iç kısmına ve gelinliğe işlendi 

Bakırköy'de bir şüpheliye yönelik operasyonda ise 2 valiz ve gelinlik bulundu. Valizler ve gelinlik üzerindeki incelemelerde metamfetamin ismi verilen uyuşturucu maddenin valizlerin iç kısmına ve gelinliğe işlendiği tespit edildi. İşlenen metamfetin adlı uyuşturucu maddenin bu yöntemle taşındığı belirlendi. Valizler ve gelinliğin üzerinde 13 kilo 540 gram metamfetamin bulundu.

Gözaltına alınan 9 şüpheliden 6'sı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. 3 şüphelinin de Vatan Caddesi'nde bulunan Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde işlemleri sürüyor.

Kameralara yansıyan görüntülerde, Büyükçekmece'de yakalanan TIR'ın kapaklarının açılmasının ardından kasasındaki kontrplak yükün indirilerek açıldığı ve eroinin Bozok isimli polis köpeği tarafından ortaya çıkarılması görülüyor.

Gazetecilerle paylaşılan görüntülerde polis ekiplerinin kontrplakları ayırmasının ardından eroinin bulunduğu fark ediliyor.

Yorumlar (0)