"30 yıllık eşimi görsem tanıyamam"

29 sene önce Mehmet Görür’le evlenen Hülya Görür (46), senelerdir göremediği eşinden boşanmak istiyor fakat Almanya’da yaşayan eşinin adresinin belli olmaması nedeniyle boşanma gerçekleşemiyor. Görür, eşinin soyadını taşımak istemediğini ve kendisini görse tanımayacağını söyledi. 

YAŞAM 11.12.2019, 10:24
"30 yıllık eşimi görsem tanıyamam"

46 yaşındaki Hülya Görür, 1989'da Almanya’dan İzmir’e tatile gelen Mehmet Görür ile tanıştı. Hülya Görür, ailesi tepki gösterse de sevdiği adamla 1990'da evlilik yaptı. 

Bunun üzerine Mehmet Görür kısa bir süre sonra Almanya’ya dönüş yaptı. 6 ay sonra Hülya Görür de eşinin yanına gitti. Almanya’da 8 ay boyunca yaşayan Görür çifti, Türkiye tatili esnasında tartışınca Mehmet Görür, eşine bilgi vermeden Almanya'ya döndü.

Mehmet Görür, 8 ay sonra dönüp eşinden özür diledi ve birlikte Almanya'ya yeniden döndüler. Fakat çift anlaşamadı ve Hülya Görür, 3 aylık hamile olduğu sırada Türkiye’ye ailesinin yanına gitti. 

"18 yıldır eşimi görmedim"

Hülya Görür, oğlu Utku 7 yaşına gelene kadar eşinin kendileriyle ilgilenmemesi nedeniyle 2000 yılında boşanma davası açtığını belirterek, şunları söyledi:

"Son celsede eşim tekrar Türkiye’ye geldi ve barışmak istedi. Çocuğumun isteği üzerine onunla yine barıştım. Barıştan sonra bir sene boyunca bizi Almanya’ya götüreceğine dair oyaladı. 2001 yılında ise oğlum büyük bir kaza geçirerek engelli kaldı. Kaza sonrası sadece 9 ay bizimle ilgilendi. Çok büyük sorunlar yaşadım ama 9 ay sonra hiçbir şekilde aramadı. En son geldiğinde fuara gitmiştik, fotoğraf çektirmiştik. O son fotoğraf oldu. 18 yıldır eşimi görmedim."

Almanya’nın Düsseldorf kentinde yaşadığını düşündüğü eşinin adresine ulaşamaması nedeniyle 2015'te açtığı boşanma davasının sonuçlanamadığını kaydeden Görür, yetkililerden yardım beklediğini söyledi. 

"Çocuğuma hem anne hem baba oldum"

Eşini 18 yıldır bulamadığını ifade eden Görür, "Boşanma davasını 2015 yılında açtım ancak dava feshedildi. Çünkü eşimi bulamıyoruz. Ben boşanamıyorum. Adamı bulamıyorum, ailesine soruyorum ama ‘bilmiyoruz’ diyorlar. Eşimi bulursam boşanacağım. Benim eşim Düsseldorf şehrinde yaşıyor ama adresine ulaşamadığımız için dava açamıyorum. Dilekçelerim sürekli geri geliyor. Bana yardım edin. Eşim 18 yıldır bizi ne arıyor, ne soruyor. Bu nasıl bir evlilik bilemiyorum. Onun soyadını taşımak istemiyorum. Utku doğduğundan beri çalıştım, çocuğuma hem anne hem baba oldum." ifadelerini kullandı.

"Bu adamdan kurtulmak istiyorum"

Görür, oğlunu kimseye muhtaç etmeyeceğini belirterek, "Eşim, oğlum kaza geçirdiğinde 'Özürlü kalacaksa ölsün' diyebilen bir insan. Bu adamdan kurtulmak istiyorum." dedi. 

Neden kendisiyle boşanmadığını anlamadığını belirten Görür, "Ailesi 'Oğlumuzu bulamıyoruz' diyor ama aslında biliyorlar. Aramıyorsun, sahip çıkmıyorsun, soyadını neden bana veriyorsun? Allah beni tez zamanda inşallah kurtarsın. 30 yılda anca 14 ay beraber kalabildik. Onun dışında hep ayrıydık. Aradan yıllar geçti, 30 yıllık kocamı görsem tanıyamam." şeklinde konuştu.
 

Yorumlar (0)