30 kilo altınla kaçmıştı, yakalandı!

Esnaftan aldığı 30 kilogram altınla kaçan şahıs yakalandı.

YAŞAM 28.07.2019, 13:29
30 kilo altınla kaçmıştı, yakalandı!

İstanbul ve Konya'daki sarraf ve kuyumculardan, sattıktan sonra geri ödeme sözüyle aldığı yaklaşık 30 kilogram altınla kayıplara karıştığı iddia edilen şüpheli ile kız arkadaşı İstanbul'da yakayı ele verdi.

Edinilen bilgilere göre, Konya merkez Meram ilçesindeki Bedesten Çarşısı'nda 7 yıldır kuyumculuk yapan M.G'nin geri ödeme sözüyle aldığı altınları da alarak kaçtığı yönündeki şikayetler üzerine polis ekipleri araştırma ve çalışma başlattı.

Konya polisi, yaptığı araştırma, takip ve incelemeler sonucunda M.G'nin, kız arkadaşı Ö.Y'nin İstanbul Beşiktaş'taki evinde olduğunu belirledi. Emniyet Müdürlüğü tarafından oluşturulan özel ekibin İstanbul'da düzenlediği operasyonda M.G. ile Ö.Y. yakalanarak gözaltına alındı.

Yakalanan şahısların kaldığı evde yapılan aramada ise bir miktar para, bilezik, küpe ve kolye ele geçirildi.

İstanbul'dan Konya'ya getirilen M.G. ile Ö.Y. sağlık kontrolünden geçirildi.

Zanlı M.G, burada kendisini görüntüleyen basın mensuplarına, "Öyle abarttığınız gibi 50 kilogram, 30 kilogram altın falan yok. Boşalttığım dükkan kendi dükkanım. İstediğim zaman açabilirim." beyanında bulundu.

M.G'nin ilk ifadesinde, kimseden altın toplamadığını, piyasaya olan borcu sebebiyle kendi dükkanındaki altınları alıp, İstanbul'a gittiğini, bir süre sonra tekrar Konya'ya dönmeyi planladığını, kaçma gibi bir durumun söz konusu olmadığını söylediği öğrenildi.

Konya'da 7 yıldır kuyumculuk yapan M.G'nin, kent merkezi ile İstanbul'daki sarraf ve kuyumculardan, sattıktan sonra geri ödeme sözüyle aldığı yaklaşık 30 kilogram altınla kayıplara karıştığı iddia edilmiş, olayla ilgili 15 esnaf, 25 Temmuz'da savcılığa giderek suç duyurusunda bulunmuştu.

Yorumlar (0)