3 yıldır aranan firari Fetö’cüyü Kovid-19 aşısı ele verdi

ByLock kullandığı tespit edilen ve FETÖ üyeliğinden arama kararı bulunan şüpheli Z.Y., Sağlık Bakanlığı sistemine kayıt yaptırmadan İstanbul'da aşı yaptırmaya çalışırken yakalandı. 

YAŞAM 20.09.2021, 12:28 21.09.2021, 09:22
3 yıldır aranan firari Fetö’cüyü Kovid-19 aşısı ele verdi

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ’nün şifreli haberleşme programı olan "ByLock"u kullandığı ve 3 yıldır aranma kaydı bulunduğu tespit edilen Z.Y. isimli kadının, Aile Sağlığı Merkezi personeli İ.Ş.'ye kayıt dışı bir şekilde aşı yaptıracağı bilgisini alınca harekete geçti.

Polis ekipleri, suçüstü yakaladı

Şüphelilerin adreslerini tespit eden ekipler, Aile Sağlığı Merkezi'nde , Z.Y. ile İ.Ş.'yi aşı yapılacağı esnada gözaltına aldı.

Kayıt dışı aşılama

Yapılan inceleme sonucunda, İ.Ş. adlı kadının, FETÖ şüphelisi Z.Y.'ye geçen ay usulsüz biçimde aşı yaptırdığı belirlendi.

Emniyetteki işlemlerden sonra adliyeye sevk edilen şüphelilerden Z.Y., FETÖ soruşturması çerçevesinde işlem yapıldıktan sonra serbest bırakıldı. Usulsüz aşı yapılmasına yönelik şüpheli İ.Ş.'ye "Suçluyu kayırma", Z.Y.'ye "Suça azmettirmek" suçlarından adli işlem yapıldığı da aktarıldı.

Yorumlar (0)